Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/08/2019

Alita: Battle Angel

In de sciencefiction actiefilm Alita: Battle Angel heeft regisseur Robert Rodriguez samen met James Cameron de manga-verhalen van schrijver Yukito Kishiro tot leven gebracht. Dokter Dyson Ido Christoph Waltz) is robotbouwer en reparateur. Bij een speurtocht op de schroothoop vind hij een hoofd van een oude ai-robot. Hij geeft haar een nieuw lichaam en leven. Alita is vanaf dit moment geboren.
In 2563 is wereld is door de oorlog ‘The Fall’ ten onder gegaan. Er is nog wel wat van over, maar de mensheid leeft op de aarde en boven hun drijft de ‘goede’ wereld op het ruimtestation Zalem. Geleid door de ideoloog Zapan (Ed Skrein) Wanneer Alita (Rosa Salazar) ontdekt wie ze eigenlijk echt is en ziet dat de dokter een tweede leven heeft ontstaat er een strijd tussen hun en de onderwereld. 
 
De mangareeks van Alita bestaat uit negen delen. Deze film introduceert de eerste delen uit de reeks. Waarbij de kijker kennis maakt met de wereld waarin Alita leeft. Dit is door de makers volgens het originele idee van Yukito Kishiro vertaalt naar het witte doek. Dit is goed gelukt. Met indrukwekkende beelden en de 3D-techniek die James Cameron bij Avatarook heeft toegepast.
 
Succes
De personages worden door een goede cast neergezet. Waarbij actrice Rosa Salazar helemaal gedigitaliseerd is. Met een verbluffend resultaat. Acteur Christoph Waltz zorgt voor goed acteerwerk en laat de kijker ook lachen. Zijn voorkomen draagt bij aan om deze film tot een succes te maken.
 
Het blijft altijd lastig om een sciencefictionfilm te laten slagen. Met dit verhaal is het zeker gelukt. Niet alleen de visuele wereld ziet er goed uit, de soundtrack is sterk en de dialogen slaan ergens op. Het is een lust voor het oog om te zien. Voor geen moment hoef jeje te vervelen. Alita: Battle Angelis een must-see voor elke sci-fi- en actiefanaat. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra's, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en nog veel meer.


Blu-ray

07/08/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby TrueHD 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.