Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/02/2023

Armageddon Time

In het drama en coming-of-age verhaal Armageddon Time van regisseur James Gray maken we kennis met Paul Graff (Banks Repeta), een jonge jongen die de wereld ontdekt in Amerika. Hij groeit op in een Joodsgezin samen met zijn broer Ted (Ryan Sell) en ouders. Hij zit op school en gaat om met een aardige vriend. Alleen laat hij zichzelf af en toe te veel meeslepen door zijn omgeving waardoor hij de weg even kwijt raakt en katte kwaad uithaalt. Hij is een creatieveling die van zijn omgeving zijn creativiteit niet mag gebruiken. Zijn opa Aaron Rabinowitz (Anthony Hopkins) is een zeer goede maat van hem. Paul neemt veel van hem aan. En dat vinden zijn ouders erg fijn.
Alleen als Aaron ernstig ziek wordt zal er meer gevraagd worden van zijn ouders Irving (Jeremy Strong) en Esther (Anne Hathaway). Het nalatenschap zal dan een grote rol gaan spelen in dit gezin. Kan Paul het leven omarmen en steun van zijn familie krijgen, of staat hij er alleen voor? In deze film willen de makers je laten zien hoe het is om anders te zijn en te denken dan je broer of ouders. En dat je eigenlijk gevangen komt te zitten omdat je niet je eigen mag zijn. 
 
Generaties
Voor de jonge generatie is dat dan ook lastig, want bij de oudere generatie ging het allemaal vanzelf. Je volgde veelal je vader op in het bedrijf of deed wat je door je ouders werd opgedragen. Er was geen plek voor een eigen creatieve inbreng. En dan ontspoort er wel eens iemand. Ook dat is niet heel erg, zolang je maar weer op de rails gezet wordt om verder te kunnen.
 
Als kijker krijg je dan ook een kleine inkijk in het leven van deze jongen en hoe de relatie met zijn vader en opa is. drie generaties die getoond worden. Elk met zijn eigen verleden. Regisseur James Gray heeft dat op een mooie en soms emotionele manier in beeld gebracht. En wordt bijgestaan door een geweldige cast. De jonge acteur Banks Repeta steelt de show met zijn kunnen. Hij speelt overtuigend, passievol en realistisch. Niet overdreven, maar legt de lat wel hoog voor zichzelf. 
 
Schitterend
Het levert ook prachtig spel op in de scenes die hij heeft met acteur Anthony Hopkins. Schitterend! Actrice Anne Hathaway laat zich ook van haar beste kant zien. En dan zie je haar echt goed werk afleveren. De scenes die ze heeft met hun, maar ook met acteur Jeremy Strong leveren sterke dialogen op. 
 
Het is een maatschappelijke film, waar nu nog steeds dezelfde onderwerpen te zien zijn. De kloof tussen rijk en arm, het kunnen betalen van goed onderwijs. Maar ook de prestaties die de kinderen moeten leveren om aan de standaarden te voldoen. En het waarmaken van de Amerikaanse droom. Het laat je nadenken over hoe je je eigen kinderen het beste kan opvoeden en zichzelf kunnen laten zijn. Een mooi en krachtige film die je moet zien. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s, zoals interviews en verwijderde scenes.


Blu-ray

22/02/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.