Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.
F.A.C.T.S. 2013!
Volgend weekend wordt Flanders Expo Gent voor de twintigste keer omgetoverd tot het Walhalla van de comic-, games- en film-industrie. 15/08/2014

BUTFF 2014!

BUTFF 2014!

Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer richting Breda afzakken voor het BUT Film Festival! 


De Nacht van de Wansmaak

Vijf dagen lang zullen er meer dan 40 feature films hun landelijke filmpremière kennen. Titels die je waarschijnlijk niet snel ergens anders geprogrammeerd zal zien en dit uit alle hoeken van de wereld: Zwitserland, Canada, Argentinië, Amerika, Brazilië en, jawel, België. Onze landgenoten Joël Rabijns en Yves Sondermeier zijn verantwoordelijk voor The Miracle of Life waarin een placenta opgevoed wordt als mens, christen en soldaat. Een nogal duidelijk voorbeeld van het type films dat je op het BUTFF mag verwachten!

Ook De Nacht van de Wansmaak is van de partij met hun editie Risen from the Grave want, geef toe, dit befaamd horror en cult-event gaat hand in hand met het festival. Op donderdag 4 september om 20u tonen Jan Verheyen en Jan Doense u het ‘beste’ van de Z-films tot het exploitation genre.

Hoofdgast dit jaar is Trent Harris (Salt Lake City - Utah), ook wel de Ed Wood van de jaren ’90 genoemd. Hij schreef en regisseerde onder andere Rubin en Ed (1991) waarin twee mannen op zoek gaan naar een geschikte plek in de woestijn om een bevroren kat te begraven. Misschien bekender is zijn obsessie voor Groovin’ Gary, een jongeman die in drag gekleed een passionele tribute aan Olivia Newton-John bracht. Gedurende maar liefst 20 jaar maakte hij drie films over hem met afwisselend Sean Penn en Crispin Glover in de hoofdrol. Het samenvoegen van de drie segmenten deed The Beaver Trilogy ontstaan, ook wel An Accidental Masterpiece genoemd. Verder schreef hij twee populaire boeken: The Wild Goose Chronicles en Mondo Utah. De man zal een masterclass verzorgen en natuurlijk worden zijn films vertoond.

Trent Harris

Maar het BUTFF is nog zoveel meer. Zo is er BUT Light waarin films getoond worden waarin het bloed en de gore wat op de achtergrond worden gedrongen om de mensen met een minder sterke maag te plezieren en is er tal van randanimatie voorzien. Optredens van Von Magnet, Machinery en The Exploding Potaties, poëzie en performance kunst op het plein dat aangekleed wordt door de bekende kunstenaar, striptekenaar, illustrator en animator Jeroen de Leijer, enzoverder enzovoort. Die laatste zal trouwens de hele festival locatie van een mooi jasje voorzien!

Wat is een filmfestival tenslotte zonder awards? Vijf kortfilms en vijf feature films, waaronder The Miracle of Life, werden genomineerd voor de BUTFF Award 2014! Wij zijn dan ook bijzonder fier en vereerd te mogen meedelen dat onze eigen festival kenner Geoffrey Robyn en hoofd- en eindredacteur Maarten Melon gevraagd werden in de jury te zetelen!

Om het volledige programma te bekijken, tickets te kopen,… verwijzen we graag naar de officiële website!
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...