Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/11/2023

Barbie

Het beeldicoon van Mattel is tot leven gekomen in de superleuke komedie-musical Barbie van regisseuse Greta Gerwig. Met in de hoofdrol Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken. Samen beleven ze een heel leuk en spannend avontuur, want het wordt een bijzonder verhaal. Samen zullen ze een reis maken naar de echte mensen wereld. En waarbij Ken het zat is om telkens de ‘sidekick’ van Barbie te zijn en gooit het roer om. Als dat maar goed gaat.
Barbieauto
Op een dag als alle vrolijkheid in Barbieland door de lucht vliegt ondergaat Barbie een nare ervaring. Ze wordt in de echte wereld niet meer heel erg geliefd door degene die met haar speelt. Want als de kinderen nog met veel plezier spelen met hun Barbie of Ken dan gaat het in Barbieland ook goed. Ze zal dus naar de echte wereld moeten reizen in haar mooie roze glimmende Barbieauto om haar geluk terug te vinden. Ze zal dit avontuur natuurlijk niet alleen doen, want Ken gaat ook mee. Zal Barbie weer gelukkig worden?
 
Wie heeft ze nu niet thuis liggen, Barbie en Ken, de iconische speelgoed poppen die eind jaren ‘50 hun intrede deden. Nu 2023 is deze poppenreeks nog steeds erg in trek bij de jonge meiden en jongens. Greta Gerwig is zelfs in de regiestoel gaan zitten om er een echte film van te maken. 
 
Barbieland
Dat resulteert in een verhaal vol hedendaagse maatschappelijke thema’s, een goeie dosis humor en een aantal musicalliedjes. Dit alles vind plaats in het zoetkleurige Barbieland waar ook echt alles Mattel ademt. Van het servies tot aan de wegen en de manier van eten en drinken. Het is tot in detail goed uitgewerkt en je wordt er als kijkers tijdens het kijken gewoon blij van. Het is dan wel veelal best over-the-top, maar dat hoort erbij. De dialogen zijn scherp en er wordt goed geacteerd.
 
Actrice Margo Robbie gaat helemaal los als Barbie en dat kan ze als geen ander. Ze past helemaal in de looks van deze gladde en stralende personage. Dat geldt ook voor acteur Ryan Gosling die op een zeer leuke en soms neurotische persoon aan de slag gaat met Ken. Hij heeft er een eigen sausje overheen gegooid dat resulteert in een zeer toegankelijke man, met af en toe een onzekere manier van doen. En hij heeft zelfs een zeer indrukwekkende baan als ‘strand’. Wat dan ook weer vermakelijke scenes oplevert.
 
Plastic
Deze moderne manier van het overbrengen van een icoon is met deze film dan ook echt gelukt. Het harde plastic wordt zacht en laat zien dat perfectie en schoonheid niet de hoofddoelen in het leven zijn. Je bent gewoon goed zoals je bent. En als je niet meer geliefd wordt door iemand dan staat er verderop wel weer een ander die je aantrekt. 
 
De muziek is niet slecht en is op een goede manier met het verhaal verweven. De cast zingt zelfs nog best goed. En de hit ‘Barbie Girl’ van Aqua zal ook niet ontbreken. De reis-scene is helemaal top, waarbij de decors even niet driedimensionaal zijn, maar gewoon als echte platte decors gebruikt worden. Dat is wel een van de meest opvallende scenes uit de film. 
 
Acteur John Sena laat zich even van zijn beste Ken-kant zien. Will Ferrell zorgt voor een vrolijke noot als de CEO van Mattel. Hij is wederom hilarisch. Actrice Helen Mirren zal als voice-over te horen zijn om sommige scenes van begeleidende tekst te voorzien.
 
Barbie is gewoon een must-see, ook al heb je niets met Mattel of deze poppen. Het zit allemaal goed in elkaar en wordt vrij vlot vertelt. gewoon een lekkere film om tijdens de aankomende donkere en koudere dagen lekker op de bank van te geniet. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en interviews. 


Blu-ray

22/11/2023

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.