Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 


De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Beats Rhymes & Life - win 3 keer de dvd!
11/04/2012

Beats Rhymes & Life - win 3 keer de dvd!

Beats Rhymes & Life - win 3 keer de dvd!

Zelfs in de meest aftandse discotheek in de vaagste uithoek van de wereld weet de lokale dj nog bij voorbaat wat het antwoord is als hij "Can I kick it?" door de microfoon schreeuwt. "Yes you can!" Dit stukje cultureel geheugen hebben we te danken aan de New Yorkse hiphopformatie A Tribe Called Quest, een vrolijk muziekcollectief dat begin jaren '90 niet te missen was.

Maar dat het er binnen de band niet altijd even vrolijk aan toe ging, blijkt wel uit de wrijving tussen enkele leden die uiteindelijk resulteerde in het einde van het gezelschap. Zoals het een voormalig succesvol band echter betaamd, volgde er in 2008 een reünie en filmmaker Michael Rapaport greep die gelegenheid aan om een documentaire over A Tribe Called Quest te maken. 

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest was het resultaat. Een film die de fans niet teleur zal stellen, aldus onze Youri. En het goede nieuws voor de fans die de documentaire nog niet aangeschaft hebben, en voor de mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in dit muziekfenomeen, is dat wij drie exemplaren van de dvd weg te geven hebben dankzij distributeur De Filmfreak.

Noem ons hieronder welke muziekgroep uit de jaren '90 ook wel eens zijn eigen documentaire verdient, en uw naam gaat mee in de hoge hoed.