Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

20/04/2010

Bloody Reunion

Effectieve slasher met krampachtige twist

Een reünie van school is een leuke onderneming. Je ontmoet voormalig klasgenootjes en ziet of dat knappe meisje van toen nog steeds de moeite waard is en of het sulletje van de klas inmiddels goed terecht is gekomen. Oude verhalen worden opgerakeld en een vlaag nostalgie vliegt door je donder. In de film Bloody Reunion loopt het net even wat anders. Een stuk bloederiger vooral.Mevrouw Park was vroeger lerares en zit inmiddels in een rolstoel en heeft niet lang meer te leven. Een groepje studenten besluit haar nog eenmaal op te zoeken. Al snel blijkt dat iedereen in het verleden wel een keer als kind vernederd is door de lerares. Oud zeer komt boven en nare herinneringen worden opgerakeld. De film wisselt flashbacks af met het heden en ieders verhaal komt een keer aan bod. De vervelende sfeer wordt grimmiger als de studenten worden afgeslacht door een mysterieus figuur met een konijnenmasker op. Wie schuilt er achter het masker en wat is de motivatie van de moordenaar?

Bloody Reunion is de debuutfilm van regisseur Dae-wung Lim die met deze film een poging heeft gedaan de jaren ’80 slasher te vermengen met de huidige trend om extreem geweld te tonen. Er zitten inderdaad pittige scènes in - iets met ogen en een nietmachine maar ik verklap verder niets - die zo uit Hostel afkomstig kunnen zijn. Die momenten zal menig horrorliefhebber doen juichen van genot. Wat minder sterk uitpakt is de eeuwig wiebelende camera. Dat kan prima werken tijdens enerverende actiescènes maar tijdens dialoogscènes is dat uitermate storend. Als kijker ben je dan constant bewust van de aanwezigheid van de camera terwijl je tijdens een horrorfilm gewoon in het verhaal gezogen wilt worden.

De film kent een wat langzame opbouw maar als de moordenaar eenmaal in het spel komt, heb je een effectieve slasher. Het is erg lastig wat over het verhaal te vertellen zonder iets weg te geven van het plot en de ontknoping. Wie bekend is met Aziatische horror en met name de Koreaanse variant, weet dat er nog wel eens een verrassende twist om de hoek kan komen kijken. Soms werkt dat verfrissend maar het kan ook irritatie opwekken. Hoe de kijker het einde van Bloody Reuinion ervaart, zal per persoon verschillen. Persoonlijk heb ik er gemengde gevoelens over, maar ik neig naar de beleving dat met een beter einde, de film positiever had uitgepakt. Ik voelde me wat bedrogen en in plaats van een creatieve twist krijg je een nogal flauwe voor je kiezen.

De film heeft helaas veel last van compressieblokjes en ook de scherpte is niet optimaal. De schijf is rijkelijk gevuld en bevat de volgende extra’s; making of, deleted scènes, special effects & make-up, photoshoot, een interview met Dae-wung Lim en drie shock-dvd-trailers.DVD

19/04/2010

Filmfreak Distributie

16:9

Dolby Digital 5.1

Nederlands

Plaats uw reactie

Dex Burden op 23/06/2010

Roept u maar...supergoeie horror. Goede verhaallijn, intrigerend!!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.