Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/08/2023

Book Club: The Next Chapter

In de feelgood-film Book Club: The Next Chapter van regisseur Bill Holderman zien we wederom de vriendinnen Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) en Carol (Mary Steenbergen). Zij zullen in dit deel een gezellige reis naar Italië gaan maken. En niet zomaar een reis, want Vivian is namelijk ten huwelijk gevraagd door Arthur (Don Johnson) en zo zullen ze er een vrijgezellenreis van maken. Alleen zal hun verblijf in Italië niet geheel vlekkeloos verlopen. Met als resultaat een reis om nooit meer te vergeten, of juist snel weer vergeten? Ze zullen er in ieder geval een hoop nieuwe dingen van elkaar te weten komen.
Vanaf het eerste moment denk je dit wordt een leuke ontspannen film met een lach. Alleen blijft het een vrij vlak verhaal met af en toe een leuke grap en scene. De actrices hebben hun naam en faam al meermaals laten zien in zeer goede films. Alleen in deze tweede Book Club lukt het ze niet om enorm te stralen. Het decor is wel erg mooi, maar de dialogen hebben niet de juiste sprankel. En dat maakt het meer een boeketreeks. Het overstijgt daardoor helaas niet het succes van het eerste deel.
 
Snack
Hun tegenspelers bieden ook niet heel veel spannends, alleen de Italiaanse acteur Giancarlo Giannini brengt nog wat meer met zich mee. En zorgt voor een paar interessante momenten. Dit tweede deel blijft dan een vlotte snack, waar je meer van had verwacht. Dat is jammer, want de cast kan zeker beter. Het is het script dat ze laat inhouden en deze film eerder als een echt vriendinnen uitje zien, waar ze gefilmd worden dan dat er echt iets inhoudelijks verteld wordt.
 
De dialogen hebben niet veel flair en zorgen zo nu en dan dat de energie uit het verhaal verdwijnt. Naar mate het verhaal vordert ontstaan er wel een aantal leuke scenes die je wel grijpen en je wil weten hoe het afloopt. Actrices Diane Keaton en Jane Fonda zijn dan wel even scherp naar elkaar toe. En dragen het verhaal.
 
Stedentrip
Als je wel even in Italiaanse sferen wil komen, dan is dit wel een goede stedentrip, want je krijgt Rome, Venetië en Toscane te zien. Oordeel zelf en neem er tijdens het kijken een lekker wijntje bij. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de DVD ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en het ontstaan van het verhaal.


DVD

09/08/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.