12 juni 1973

12 juni 1973

Brando en de losse handjes

Brando en de losse handjes
22/07/2008
adat hij enkele maanden eerder een Oscar voor zijn rol in The Godfather heeft geweigerd, verschijnt Marlon Brando op 12 juni 1973 als gast in The Dick Cavett Show. Brando wordt vergezeld door enkele "native American" stamleiders; zijn Oscar-boycot was immers ingegeven door zijn mening dat native Americans niet goed werden gerepresenteerd in Hollywood. 
Na de talkshow zorgt Brando echter weer voor nieuwe opschudding. Met een welgemikte vuistslag slaat hij vier tanden uit de mond van paparazzo Ron Galella en breekt hij diens kaak. Fotograaf Galella werd in de jaren '50 beroemd en berucht door sterren te overvallen tijdens hun alledaagse bezigheden; een tactiek die inmiddels gemeengoed is bij veel sterfotografen. In zijn verdere carrière mocht hij nog enkele aframmelingen, en de spuug van Sean Penn, ontvangen. Ook bepaalde een rechter dat hij niet meer in de buurt van Jackie Kennedy mocht komen.

Na de confrontatie met Brando besloot Galella hem alleen nog maar te benaderen met een footballhelm op. Brando zelf hield aan het voorval een geïnfecteerde hand over.

Brando en boezemvriend Ron Galella
Plaats uw reactie

Carly op 06/07/2015

Yup, that'll do it. You have my appiceration.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.