30/09/2017

Brimstone grote winnaar tijdens L'OR Gouden Kalveren Gala 2017

Brimstone grote winnaar tijdens L'OR Gouden Kalveren Gala 2017
Voor de 37e keer werden op vrijdag 29 september de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het jaarlijkse L’OR Gouden Kalveren Gala. Voordat de show begon lag de rode loper nog eenmaal voor de Utrechtse Schouwburg om de vele gasten en genomineerden te ontvangen. Filmorama.nl was hierbij aanwezig om de aanwezigen op de foto te zetten en de uitreiking mee te maken.

De Gouden Kalveren stonden klaar in de zaal om voor elke categorie vergeven te worden. Een bijzondere avond met bijzondere winnaars. De grootste winnaar was de film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven. Zij gingen met zes kalveren naar huis. Voor Beste Film, Beste Regie,  Beste Productie Design, Beste Camera, Beste Muziek en Beste Sound Design.
 
Marie-Louise Stheins voor won het kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol in de film Waldstille. Mohammed Azaay voor Beste Mannelijke Bijrol in de film Layla M. Beste Actrice was Nora El Koussour (Layla M.) en Beste Acteur ging naar Peter Paul Muller voor zijn rol in Bram Fischer. Regisseur Jean van de Velden ontving een kalf Beste Scenario voor zijn film Bram Fischer. Tim Oliehoek won met zijn serie De Zaak Menten een kalf voor Beste Televisiedrama. Beste Actrice en Beste Acteur Televisiedrama gingen naar Abby Hoes (Patticoat)en George Tobal en Majd Mardo (One Night Stand XII – Jungle). Het was weer een feestelijke gebeurtenis die tot de late uurtjes doorging. Tot NFF 2018.