Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

19/05/2019

Bumblebee

Het is voor het eerst dat er een verhaal gemaakt is over een individuele Transformer Bumblebee. We zien hoe Bumblebee zijn ontstaansrecht heeft gekregen en waarom hij als soldaat naar de aarde is gestuurd om ervoor te zorgen dat de Transformers kunnen voortleven. Planeet Cybertron ligt onder vuur door de Decepticons. De Autobots vechten om hun bestaan en op bevel van leider Optimus Prime worden er een aantal naar de aarde gestuurd. Deze planeet zal hun bestaan kunnen garanderen. Alleen ze moeten wel snel handelen. B-127 wordt hierdoor naar de aarde gestuurd om alvast de komst van de andere Autobots veilig te stellen. Van regisseur Travis Knight en producent Michael Bay.
B-127 komt terecht op een militaire oefenbasis in Amerika terecht. Alleen één van de Decepticons is hem achterna gevolgen. Een heftige strijd begint, waarbij B-127 gelukkig stand houdt. Vanaf nu is de mensheid niet meer geheel veilig en zullen de Autobots een manier moeten vinden om de vijand buiten de deur te houden. B-127 zal moeten schuilen om hun bestaan te waarborgen. Alleen als na een tijd zijn vermomming als gele kever niet meer veilig is. 
 
Kever
De jonge meid Charlie (Hailee Steinfeld) klust graag aan oude auto’s. Als ze jarig is en de leeftijd heeft om in een auto te mogen rijden krijgt ze deze mooie kever cadeau. Alleen weet ze niet wat voor geheim dit voertuig heeft. Vanaf nu zal haar leven het niet meer het zelfde uitzien en zal ze deel uit maken van een groter geheel. Met alle gevolgen van dien.
 
De makers van The Transformers-franchise hebben in dit verhaal alle visuele trucjes weer uit de hoge hoed gehaald. De film ziet er verzorgt uit en de effecten zien er verbluffend uit. Net als in de eerdere films zijn de Transformers realistisch in beeld gebracht en passen in de omgeving. De acties die we te zien krijgen maken veel goed, want het verhaal heeft helaas weinig diepgang. De hoofdzakelijk onbekende cast, op acteur John Cena na presteren wel goed, maar laten geen grote indruk achter. Dat is jammer.
 
Lachen
Wel zien we veel Autobots en Decepticons en maken we kennis met de oorsprong van de Transformers. Waarom ze naar de aarde zijn gevlucht en in het bijzonder hoe Bumblebee is gevormd zoals we hem kennen. Op die momenten zien we wel aardige scenes en kunnen we zelfs nog lachen om bepaalde gebeurtenissen. Een beetje drama heeft het ook, maar draagt een klein deel bij aan het totale plaatje. De echte Transfomer-fans zullen dit verhaal zeker moeten zien, want het maakt het verhaal dat we tot nu toe hebben gezien compleet. 
 
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes en nog veel meer. 


Blu-ray

08/05/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Duits en Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.