Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/11/2020

Capone

In Capone van regisseur Josh Trank zien we acteur Tom Hardy in de huid van ’s werelds beruchtste gangster Al Capone kruipen. We zien het laatste levensjaar van hem. Waarbij de ziekte syfilis zijn leven zal beïnvloeden en dementie hem niet meer helder laat nadenken. Na het uitzitten van tien jaar gevangenisstraf zit hij al enige tijd thuis. De FBI laat hem nog steeds niet los. Er schijnt namelijk nog een paar miljoen dollar ergens rond te struinen. Maar nu Capone eigenlijk al ten dode is opgeschreven zal het lastig worden om er achter te komen waar het geld kan zijn.
En dat is niet het enige. Het leven van de familie Capone staat totaal op zijn kop. Alle bezittingen zullen verkocht moeten worden om te kunnen leven en het familiehuis te kunnen blijven bewonen. Ook al is Capone niet meer goed bij zijn hoofd en ziet er ook vrij belabberd uit, hij zal nog een aantal geheimen uit zijn verleden onder ogen moeten komen. In zowel de wereld waarin hij leeft als in zijn gedachten uit het verleden. Zijn daden zullen zichtbaar worden. Laat hij spijt toe, of stapt hij ook hier makkelijk overheen.
 
Schitteren
Acteur Tom Hardy is een man van vele gezichten en zo ook in deze film. Hij weet de kijker al snel aan zich te binden. Zijn aanwezigheid is van grote klasse. Hij laat Al Capone echt schitteren. Zijn voorkomen sluit exact aan op de echte Capone. Van zijn stem tot aan de littekens in het gezicht. Alleen is het soms wel bijzonder dat zijn gezicht er in sommige scenes minder goed op staat dan in andere, maar dat terzijde. 
 
Al met al is het een goede film en zorgt de cast ervoor dat we echt naar een Italiaanse gangsterfamilie zitten te kijken. Waarbij hallucinaties en werkelijkheid door elkaar heen lopen. Een mooi stukje naslagwerk van een echte schurk die door ziekte onderuitgaat en als een kaarsje uit wordt geblazen. Met maar 48 jaar oud is deze man ten onder gegaan. Maar nu wordt er nog steeds over hem gepraat en zien we dingen die niet eerder in een film getoond is. Deze keer gaat het om de persoon die zijn laatste adem uitblaast. Geholpen moet worden door zijn familie en waanbeelden krijgt. 
 
Regisseur Josh Trank heeft dit op een mooie manier vertelt. En daarbij een goede cast bij elkaar gezet. Eens even niet alleen maar gangsters die dood en verderf door de Amerikaanse straten laten gaan. Juist een stapje verder nadat de leider juist alleen maar thuis zit met de sigaar in zijn mond. Een serieus verhaal met een thema die ook in de onderwereld rond spookt. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


Blu-ray

28/10/2020

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.