13 augustus 1997

13 augustus 1997

Cartman gets an anal probe

Cartman gets an anal probe
08/08/2008
e eerste aflevering van de even beroemde als beruchte serie South Park wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender Comedy Central. De aflevering kent als plot Cartman die, na ontvoerd te zijn geweest door aliens, een anale probe ingewerkt krijgt. Het is het begin van een zeer succesvolle franchise met zelfs een bioscoopfilm als resultaat die de titel South Park: Bigger Longer & Uncut draagt. De serie staat erom bekend het omschoppen van heilige huisjes niet te schuwen. Van Tom Cruise en Scientology tot christenen, iedereen en alles wordt aangepakt. Deze handelswijze is een van de aanwijsbare punten van het gigantische succes van South Park.


De avonturen van de nozems Kyle, Cartman, Stan en Kenny zijn ontworpen door de heren Matt Stone en Trey Parker die in de leer zijn gegaan bij meester van de ranzigheid, Lloyd Kaufman. Kaufman is mede-oprichter en bezielend aanvoerder van productiemaatschappij Troma, die onder meer titels als The Toxic Avenger en The Incredible Torture Show uitbracht. Onder Troma brachten Stone en Parker de films Alferd Packer: The Musical en Orgazmo uit.

De tweede grote bioscoophit voor Stone en Parker is na de South Park-film het hilarische poppen-aan-touwtjes-werk Team America: World Police waarin de beide mannen hun spreekwoordelijke schijt aan alles en iedereen wederom tonen. Net als in South Park wordt ook in deze film links en rechts iedereen keihard aangepakt.

Plaats uw reactie

Christian op 13/08/2008

Geweldig wat voor rage deze serie met zich meebracht. Ik zat destijds op de mavo, en in Nederland werd het enkel door een betaalzender uitgezonden. Dus was ik afhankelijk van klasgenootjes die mij voorzagen van lullige ripjes in realplayer, die ik voor redelijke kwaliteit op zo'n 3 meter van mijn computerscherm moest bekijken. Petten, T-shirts - ik had het gelijk. Toen de film kwam heb ik em 2 maal in de bios bekeken en wederom via een klasgenoot de gekopieerde videoband uit de USA besteld. Tegenwoordig heb ik niet zoveel belangstelling meer voor de serie omdat het te wisselend is van kwaliteit, maar wat een tijden waren dat...
phd access op 23/09/2021

Normally I don't study submit on blogs, but I would like to say this produce-up pretty compelled me to try and do it! Your creating type has long been stunned me. Thanks, rather awesome write-up.
NYC NY Commercial moving companies op 26/09/2021

It_s really a nice and valuable piece of info. I am content that you simply shared this helpful data with us. You should keep us current similar to this. Thanks for sharing.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.