Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/03/2022

Cry Macho

In de nieuwste film Cry Macho van regisseur en acteur Clint Eastwood zien we hoe deze filmveteraan, want hij is alweer 90 jaar oud, het filmvak nog steeds goed verstaat. Eastwood speelt Mike Milo een paardenkenner en werkt al heel wat jaar voor Howard Polk (Dwight Yoakem) een range-eigenaar in Texas. Helaas moet hij plaatsmaken voor een nieuwe opvolger. Vanaf dat moment heeft hij niets meer omhanden, totdat zijn oude werkgever op zijn stoep met de vraag om zijn zoon Rafo (Eduardo Minett) uit Mexico op te halen. Hij woont bij zijn moeder en wordt verwaarloost. Het is tijd dat Rafo gaat werken op de range en het vak van zijn vader kan leren. Gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver N. Richard Nash.
Mike besluit hem te helpen en krijgt geld mee voor onderweg. Het lijkt een vrij makkelijke opdracht, maar wat hij niet had meegekregen is dat de moeder Leta (Fernanda Urrejalo) een machtige vrouw is. Zij laat haar zoon niet zomaar vertrekken. Mike vind Rafo vrij gemakkelijk bij het hanen vechten, alleen wat nu? Dit zal voor hen een moeilijke taak worden om bij de Amerikaanse grens te komen. Samen met Macho, de haan van Rafo gaan ze op pad, of anders gezegd op de vlucht. Zodra zij in een kleine dorpje aankomen ontmoeten ze Marta (Natalia Traven) een weduwe met vier kleinkinderen. Zal hier het nieuwe paradijs zijn om een nieuw leven op te bouwen voor Mike en Rafo? 
 
Tempo
Clint Eastwood heeft met dit verhaal een bijzonder onderwerp laten zien. De moderne cowboy die op stap gaat om een jonge knul uit de put te halen. Jong en oud zitten met elkaar opgescheept. Ze hebben steun aan elkaar en leren van elkaar. Waarbij het missen van liefde en het vertrek bij je familie nieuwe deuren opent om jezelf te kunnen ontwikkelen. En ook jezelf leert kennen. Eastwood heeft dit prachtig in beeld gebracht en neemt de kijker op een rustig tempo mee.
 
En dan heeft Eastwood natuurlijk niet alleen de regie op zich genomen, maar ook de hoofdrol. En daarbij brengt hij een goeie cast bij elkaar die zijn taal en kunde erg goed begrijpen. De jonge acteur Eduardo Minett speelt erg goed en overtuigend tegenover Clint Eastwood. Zij maken samen interessante scenes en hebben sterke dialogen. 
 
Naturel
Actrice Fernanda Urrejalo speelt een sluwe en slimme aantrekkelijke vrouw, waarbij zij deze personage voldoende diepgang en expressie geeft. Een femme fatale. Maar ook actrice Natalia Traven gooit hoge ogen. Zij komt heel naturel over en daardoor ontstaan er mooie momenten tussen haar en Eastwood. En zelfs de haan draagt zijn steentje bij. Leuk om ook een dier tussen de hoofdrolspelers te zien.
 
Cry Macho is een mooi verhaal over het leven, op zoek gaan naar nieuwe dingen en elkaar vinden. Onderweg kom je tegenslagen tegen, maar dat is niet erg. Daar wordt je sterker van en neem je als nieuwe bagage mee in je rugzak. Eastwood weet dan ook als geen ander met dit verhaal een film te maken die blijft boeien en waar zelfs nog een beetje spanning in zit. En natuurlijk de soms botte opmerkingen die deze bijzondere mens en scenarist in zich heeft. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en diverse interviews.


Blu-ray

16/03/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.