Thomas Vinterberg en Matthias Schoenaerts voor Kursk in Nederland

Thomas Vinterberg en Matthias Schoenaerts voor Kursk in Nederland
Op donderdag 11 oktober waren regisseur Thomas Vinterberg en acteur Matthias Schoenaerts in Nederland voor de premiere hun nieuwe film  Kursk  tijdens het Parool Film Festival 2018 en wordt uitgebracht door Independent Films.  Filmorama.nl  was erbij om de twee heren op de foto te zetten.  
meer...

Bankier van het Verzet grote winnaar Gouden Kalveren Gala 2018

Bankier van het Verzet grote winnaar Gouden Kalveren Gala 2018
Op vrijdag 5 oktober 2018 zijn in de Utrechtse Schouwburg weer de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens de feestelijke slotavond van het Nederlands Film Festival. Tijdens het Gouden Kalveren Gala werden de jaarlijkse kalfjes uitgereikt aan de winnaars. Filmorama.nl was erbij om de gasten op de rode loper te fotograferen en niet vergeten de uitreiking en de winnaars in beeld te brengen. Dit jaar gingen de meeste kalveren naar Bankier van het Verzet in de categorie Beste Film, Beste Acteur Jacob Derwig, Beste Vrouwelijke Bijrol Fockeline Ouwerkerk, Beste Production Design en voor de Publieksprijs. Daarnaast won actrice Maria Kraak ( In Blue ) het kalf voor Beste Actrice, Jaap van Heusden Beste Regie voor zijn film In Blue en Beste Documentaire ging naar Liefde is Aardappelen van Aliona van der Horst. Beste Mannelijke Bijrol ging naar Wim Opbrouck voor zijn rol in Cobain .
meer...

The Disciples: een straatopera groots in première tijdens NFF2018

The Disciples: een straatopera groots in première tijdens NFF2018
Op vrijdagavond 28 september ging de Nederlandse documentaire  The Disciples: een straatopera groots in première tijdens het Nederlands Film Festival. In deze documentaire volgt regisseur Ramon Gieling het daklozenkoor De Straatklinkers. De cast en crew waren hierbij aanwezig. Filmorama.nl was erbij om deze feestelijke première vast te leggen.
meer...

Onthulling Gouden Tegels tijdens NFF2018

Onthulling Gouden Tegels tijdens NFF2018
Op vrijdag 28 september zijn op de Filmboulevard in de Vinkenburgstraat in Utrecht de jaarlijkse Gouden Tegels onthuld van Beste Acteur en Beste Actrice van 2017. Acteur Peter Paul Muller, die vorig jaar het Gouden Kalf won voor zijn rol in Bram Fischer, Mandela en actrice Nora El Koussou voor haar rol in Layla M. Mochten de tegels onthullen. Helaas was Peter Paul Muller niet aanwezig, want hij is van mening dat de personage de prijs verdient en hijzelf niet. Regisseur Jean van de Velde mocht zijn plek vervullen en onthulde de tegel met veel trots. Ook Nora El Koussou was aanwezig om haar tegel te onthullen. Filmorama.nl was erbij aanwezig om dit moment vast te leggen.
meer...

Niemand in de Stad opent Nederlands Film Festival 2018

Niemand in de Stad opent Nederlands Film Festival 2018
Op donderdag 27 september 2018 is de 38 e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk begonnen met de première van de film  Niemand in de Stad van regisseur Michiel van Erp. Hierin spelen Jonas Smulders, Chris Peters, Philip Huff, en Sofie Porro de hoofdrol. De overige cast en crew waren aanwezig op de rode loper bij de Utrechtse Stads Schouwburg, net als een aantal andere bekende prominenten. Filmorama.nl was erbij om de gasten en speciale momenten in beeld te brengen.
meer...

Brimstone grote winnaar tijdens L'OR Gouden Kalveren Gala 2017

Brimstone grote winnaar tijdens L'OR Gouden Kalveren Gala 2017
Voor de 37 e keer werden op vrijdag 29 september de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het jaarlijkse L’OR Gouden Kalveren Gala. Voordat de show begon lag de rode loper nog eenmaal voor de Utrechtse Schouwburg om de vele gasten en genomineerden te ontvangen. Filmorama.nl was hierbij aanwezig om de aanwezigen op de foto te zetten en de uitreiking mee te maken.
meer...

Onthulling L'OR Gouden Tegels 2017

Onthulling L'OR Gouden Tegels 2017
Op donderdag 28 september was het weer zover. De jaarlijkse L’OR Gouden Tegels werden onthuld op de L’OR Filmboulevard in de Vinkenburgstraat in Utrecht. Tijdens dit feestelijke moment mogen de Gouden Kalf winnaars Beste Acteur 2016 en Beste Actrice 2016 de befaamde tegel onthullen. Deze keer was het de eer aan acteur Issaka Sawadogo  voor zijn rol in The Paradise Suite en actrice Hannah Hoekstra voor haar rol in De Helleveeg .
meer...

Tulipani beleeft premiere tijdens Nederlands Film Festival

Tulipani beleeft premiere tijdens Nederlands Film Festival
Op woensdag 20 september is de 37 e editie van het Nederlands Film Festival van start gegaan in Utrecht. Op feestelijke wijze is de nieuwe film Tulipani van regisseur Mike van Diem in première gegaan. Niet alleen de regisseur, maar ook de cast, bestaande uit Gijs Naber, Anneke Sluiters, Lidia Vitale, Michele Venitucci en Gianni Pezzola waren hierbij aanwezig. Filmorama.nl heeft deze avond in beeld gevat.
meer...

Castpresentatie Huisvrouwen Bestaan Niet

Castpresentatie Huisvrouwen Bestaan Niet
Op dondermiddag 13 april vond in het VondelCS in Amsterdam de castpresentatie plaats van de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen Bestaan Niet , gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwenmonologen . Deze film zal geregisseerd worden door Aniëlle Webster, het scenario is geschreven door Richard Kemper en wordt geproduceerd door REP Film (Rick Engelkes). De hoofdrollen zijn weggelegd voor drie sterke actrices, Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Loeka. Verder zijn te zien, Jim Bakkum, Kay Greidanus, Leo Alkemade en Victoria Koblenko. Filmorama.nl was hierbij aanwezig om de cast op de foto te zetten.
meer...

The Paradise Suite grote winnaar L'OR Gouden Kalveren Gala 2016

The Paradise Suite grote winnaar L'OR Gouden Kalveren Gala 2016
Op vrijdag 30 september 2016 werden de jaarlijkse Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het L'OR Gouden Kalveren Gala 2016. De rode loper was uitgerold in het Beatrix gebouw en in de theaterzaal werden de prijzen uitgedeeld. De genomineerden en gasten werden voordat ze de zaal in liepen nog even op de loper vastgelegd. En de winnaars natuurlijk ook. Filmorama.nl was hierbij aanwezig om deze feestelijke slotavond van het 36e Nederlandse Film Festival in beeld te brengen. De grote winnaar van de avond was The Paradise Suite die er met drie kalveren van door ging voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Acteur (Issaka Sawadogo). Beste Actrice ging naar Hannah Hoekstra, Beste Regie was voor Joost van Ginkel (Beyond Sleep). Beste Vrouwelijke Bijrol Anneke Blok en Beste Mannelijke bijrol Marcel Hensema. Alex Simu ontving een Gouden Kalf voor Beste Muziek (Beyond Sleep).
meer...