Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

25/02/2010

De spanning stijgt

De spanning stijgt

Rembrandt-nominaties bekend

Rembrandt-nominaties bekend
Het worden weer slapeloze nachten voor James Cameron. Tuurlijk, die Oscars zijn ook spannend, maar binnenkort gaat het echt om de knikkers. Avatar is namelijk genomineerd voor een Rembrandt Award voor Beste Buitenlandse speelfilm.

Een Rembrandt, de “enige echte” Nederlandse publieksprijs voor films; sinds 2007 een (gereanimeerd) initiatief van René Mioch en Film1. Dat tegenwoordig iedere klaverjasvereniging een internetpoll kan opzetten om vervolgens “awards” uit te gaan reiken, dat deze polls zelden de samenleving vertegenwoordigen en dat daardoor het hele principe van een publieksprijs enorm aan kracht verloren heeft, heeft blijkbaar nog niemand durven meedelen aan de organisatie. Een ongemakkelijk “we willen zo graag dus we doen wat iedereen doet”-gevoel omringt de Rembrandts dan ook als je het mij vraagt.

Maar goed, misschien ben ik wat cynisch en staat Leonardo DiCaprio echt te juichen als hij hoort dat hij Robert Pattinson verslagen heeft als beste acteur in een Awardceremonie die vernoemd is naar een schilder (?!). Als hij het überhaupt hoort… En misschien vindt de producent van Komt een vrouw bij de dokter de uitkomst van de Rembrandts ook wel veelzeggender dan die gouden films die écht namens het hele Nederlandse publiek worden uitgereikt.

Eén ding is echter zeker: op 22 maart gaat men in de Amsterdamse Escape doen alsof het allemaal heel belangrijk en heel geslaagd is. In afwachting van onze uitnodiging wensen wij iedereen in ieder geval al veel plezier. De genomineerden vindt u hier.


Plaats uw reactie

Erwan op 25/02/2010

I don't know, I'm making this up as I go
Zou Cameron en/of Di Caprio het beeldje komen afhalen. Dat zou dan net zo'n stunt zijn als Verhoeven die zijn Razzie in ontvangst nam. (zelfde niveau ook...)
Arnoud Goos op 25/02/2010

I'm not even supposed to be here today.
Ik zie het bij de DVD release van Avatar ook al op het hoesje staan:
Genomineerd voor 1 Rembrandt Award!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.