Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/09/2018

Deadpool 2

Na het succesvolle eerste deel, is er nu een vervolg op Deadpool. In dit tweede deel gaat regisseur David Leitch verder met het verhaal van deze anti-actieheld. Acteur Ryan Reynolds kruipt wederom in de huid van Wade Wilson/Deadpool. Het verhaal heeft dezelfde humor, maar gaat in de acties een stapje verder. De kijker wordt getrakteerd op veel rondvliegende kogels, ledematen en branderige situaties. De criminele wereld is nog steeds niet veilig als Deadpool (Ryan Reynolds) in de buurt is. Zonder enige moeite draait hij bij hun een arm uit en kan hij zichzelf telkens weer opnieuw geboren laten worden. Samen met zijn vrouw is nu de tijd aangebroken om een gezin te worden. Alleen gebeurt er iets heel ergs. Wat zelfs Wade Wilson helemaal anders gaat leven. Vanaf dat moment weet hij even niet hoe hij met deze gevoelens om moet gaan en beland in een zeer zwaar bewaakte gevangenis voor mutanten samen met Firefist (Julian Dennison). 
 
Oplossing
Ondertussen zien we de toekomst, waarin alles in vuur en vlam staat. Cable (Josh Brolin) ziet zijn familie vermoord worden. Dit moet en zal hij terugdraaien en besluit om naar de aarde af te reizen. Om de aanstichter hiervan te doden. Alleen dan maakt hij kennis met Deadpool en de opgave iets ingewikkelder wordt.  Hoe zullen deze twee elkaar aanvullen of in de weg zitten? Kan er een oplossing bedacht worden?
 
Net als in het eerste deel is Deadpool, uit de Marvelstal geen standaard held. Hij steekt met iedereen de draad en brengt zichzelf en anderen in benarde situaties. Dat maakt het een succes, want er wordt hard gelachen en de visuele effecten zien er ook nog eens erg goed uit. Het verhaal zit vlot in elkaar, waarbij de ene na de andere actie elkaar in rap tempo opvolgen. Het is een echte mannen film. 
 
Vechtersbaas
De cast is veelal dezelfde als in het eerste deel, maar met aanvulling van een aantal nieuwe gezichten. Ryan Reynolds blijft grappig en dat verveelt niet. In dit deel doet hij ook de stem van Juggernaut, die in dit deel zijn intrede doet. Daarnaast komen er een aantal X-men personages voorbij en zorgt Josh Brolin voor enige spektakel. Zijn personage Cable is een bad-ass vechtersbaas die iedereen kan verslaan. Brolin geeft veel gestalte aan dit karakter. 
 
Er ontstaan interessante scenes tussen hem en Reynolds. Twee evenwichtige acteurs die elkaar wel in de haren kunnen vliegen. Heerlijk om te zien. De slimme en voornamelijk gelukvolle Domino, gespeeld door Zazie Beetz staat stevig in haar schoenen. Ze weet iets te maken van dit personage en past prima tussen de andere cast. Leuk om te weten is dat we zelfs Hugh Jackman nog even kort te zien krijgen. Deadpool 2 is een goede opvolger en trakteert de kijker op veel moois. Gaat het zien. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder Blooper, verwijderde scenes, een kijkje achter de schermen, alternatieve scenes en nog veel meer. Daarnaast is er zelfs nog een tweede schijf met daarop een verlengde versie van de film.


Blu-ray

12/09/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels 7.1 DTS-HD-MA, Frans 5.1 DTS

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.