Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

16/09/2010

Donderdagse Duiten: week 37

Donderdagse Duiten: week 37

Een nieuwe nummerrrrrrr één!

Een nieuwe nummerrrrrrr één!
Ruim 2,5 miljoen euro bracht u afgelopen week naar de kassa’s van de Nederlandse bioscopen. Als we dat zouden omrekenen naar guldens, dan zijn we echt bejaard. En ja, dan kun je blij zijn dat een gedrocht als The Last Airbender van de eerste plaats is verstoten, maar dan geeft het Nederlandse publiek je er Grown Ups voor terug. 

1. Grown Ups (1) (345.128)
2. Machete (1) (249.675)
3. Inception (8) (237.890)
4. The Last Airbender (4) (226.750)
5. Going the Distance (1) (207.665)
6. Step Up 3D (6) (189.284)
7. Piranha 3D (2) (189.138)
8. The Expendables (4) (154.070)
9. Marmaduke (5) (95.181)
10. Salt (6) (89.984)
Bron: NvF
Leeswijzer: Titel (Aantal weken in de bioscoop) (Opbrengst deze week)

Floep. Zo maar, vanuit het niets, komt het Adam Sandler-verhikel op de eerste plaats binnen in de bezoekerslijsten. Met bijna drieënhalve ton aan opbrengst stoot het The Last Airbender overtuigend naar een vierde plaats. Jawel, de vierde, want ook Rodriguez’ Machete komt lachend vanuit het niets de top binnen en Inception weet de schade te beperken tot een verschuiving naar de derde plaats.

Toch redt The Last Airbender het daarmee niet tot de Zakker van de week. Die eer gaat namelijk naar Vampires Suck. In de derde week negen plaatsen zakken naar een achttiende plek is gewoon slecht. Wanneer we het schermgemiddelde en het aantal weken meetellen is het zelfs met afstand de slechts scorende film uit de lijst. En omdat we hem volgende week niet meer uit zullen kunnen lachen, doen we het nu maar goed.

Dat de Pakker van de week deze keer in de top 2 gezocht moet worden, moge duidelijk zijn. Als je vanuit het niets zo maar zo hoog binnenkomt, dan verdien je een aanbeveling. Maar omdat ik het u niet aan zal doen om Grown Ups aan te bevelen, gaat Machete er met de trofee vandoor.

Tot slot de Plakker van de week. Nee, niet weer Inception, want we hopen dat u die inmiddels wel gezien heeft. Toy Story 3 krijgt de ereprijs dit maal. Met twaalf weken is het niet alleen echt de langst genoteerde in de top 20, maar de film zakt deze week niet eens verder. Met dik vier miljoen op de teller blijven Buzz en Woody gewoon nog een weekje hangen.

Volgende week...
Voor volgende week staat er niet heel veel spannends te gebeuren. Ja, The American zal wel wat zalen uitverkopen, maar met slechts 31 premièrezalen zal dat geen aardverschuiving teweegbrengen. Wellicht verlaat Inception de top 3 en nemen we voorgoed afscheid van Shrek 4, maar voor de rest zijn er weinig spannende weddenschappen af te sluiten. Misschien kan Wall Street 2 de boel weer wat wakker schudden over een paar weken, maar een echte grootse blockbuster laat nog even op zich wachten.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.