Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

28/10/2010

Donderdagse Duiten: week 43

Donderdagse Duiten: week 43

Na de grote opschudding van vorige week, lijkt de rust weergekeerd in de vaderlandse box office. Drie nieuwe binnenkomers, waarvan de hoogste op nummer 5 en nauwelijks opmerkelijke verschuivingen naar boven of beneden.

1. Despicable me (2) (1.274.386)
2. Foeksia de miniheks (3) (633.042)
3. Red (2) (501.861)
4. Eat Pray Love (3) (471.026)
5. Paranormal Activity 2 (1) (448.659)
6. Life as we know it (2) (382.025)
7. Briefgeheim (2) (349.042)
8. Legend of the Guardians (4) (312.702)
9. The Town (1) (308.630)
10. Sinterklaas en het pakjesmysterie (2) (246.438)
Bron: NvF (voor de top 20)
Leeswijzer: Titel (Aantal weken in de bioscoop) (Opbrengst deze week)

Na de verpletterende binnenkomst op nummer 1 vorige week, met een opbrengst van ruim een miljoen, was het geen verrassing dat Despicable Me deze week weer de toppositie zou bezetten. Wat dan weer wel verrast, is dat de opbrengst van de afgelopen zeven dagen ruim 1,2 miljoen is. Dit zou zo maar eens de hit van het jaar kunnen worden.

Toch krijgt Despicable Me deze week niet nogmaals de eer om tot Pakker van de week benoemd te worden. Ook de hoogste binnenkomer Paranormal Activity 2 krijgt het lofstempel niet. Nee, het is de pijprokende heks Foeksia die in het zonnetje mag staan. Twee weken geleden kwam ze binnen op nummer 7, ze klom een stukje naar nummer 5 en staat nu gewoon keurig op een tweede plaats. Zoals vorige week al gezegd is het succes waarschijnlijk te wijten aan de herfstvakantie, maar dat maakt een dergelijke klim niet minder uitzonderlijk.

De Zakker van de week wordt ditmaal Sinterklaas en het pakjesmysterie. Niet om de film een trap na te geven - hij zakt ook maar één plekje - maar omdat het zo zielig is. De opbrengst is deze week bijna twee keer zo hoog als vorige week, maar dan toch dat ene plekje verliezen... Dat is sneu en daarom krijgt de Sint de poedelprijs.

Over poedels gesproken: de Plakker van de week wordt een kort verhaal. Er zijn al te veel woorden aan vuil gemaakt, maar het is het Nederlandse publiek nog niet gelukt om Marmaduke uit de lijst te krijgen. Daarom mag hij de wisselbeker deze week gewoon houden op nummer 19. Maar wel voor de laatste keer, oké?


Volgende week...

Het is inmiddels wel eens tijd om afscheid te nemen van Marmaduke, Wall Street 2, Inception en Grown Ups. Het is echter maar de vraag of dit gaat lukken, want met slechts vijf nieuwe releases - die niet per se allemaal de top 20 zullen halen - valt er niet heel veel te schuiven. Daarnaast zal ook het succes van de kinderfilms wat teruglopen, waardoor ik Grown Ups en Inception nog wel een kans wil geven.

Van de nieuwe releases zal Jackass 3D zeer waarschijnlijk de hoogste ogen gaan gooien, met The Social Network en Haar naam was Sarah in zijn kielzog. Ondanks het beperkte aantal van 28 premièreschermen houden we ook Majesteit voorzichtig in de gaten.Plaats uw reactie

Kees van Dijkhuizen op 28/10/2010

Die verdomde Marmaduke... Wie had verwacht dat hij het nog zo lang zou volhouden?
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.