Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

05/04/2012

EYE ooohpening

EYE ooohpening

De flessen zijn ontkurkt, de linten geknipt en de bitterballen geprikt: het nieuwe Filmmuseum - EYE Film Instituut Nederland voor intimi - is inmiddels geopend. De nieuwe lokatie aan de noordoever van het IJ werd vandaag officieel geopend door koningin Beatrix en is vanaf 5 april ook door de rest van Nederland (en daarbuiten) te bezoeken.

Het sfeervolle Vondelparkpaviljoen uit de tweede helft van de negentiende eeuw is nu dan echt ingeruild voor een wat meer futuristisch ontwerp van Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects. Onmisbaar voor iedereen die vanaf de achterzijde van het Amsterdamse centraal station een blik over het water werpt, herbergt EYE vier filmzalen en een fikse collectie aan film, foto's en drukwerk.

Naast het officiële openingsfeestje hebben de dames en heren van EYE ook aan het "gewone" publiek gedacht door een openingsfestival te organiseren. En in tegenstelling tot de naam en de architectuur heeft dit de weinig omslachtige naam "Openingsfestival" gekregen. Tot en met 11 april kunt u alvast genieten van "een dwarsdoorsnede uit de programmering van 2012." Met vier zalen is daar nog nauwelijks tegenaan te copy/pasten dus verwijs ik u graag door naar de kalender van het Film Instituut zelf.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.