Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/12/2021

Fast & Furious 9: The Fast Saga

Wat gaat de tijd toch snel, want is er alweer het negende deel uit de Fast & Furious reeks tot leven gekomen. En dan dacht je dat ze alle onmogelijke stunts en snelle achtervolgingen wel gehad hebben. Regisseur Justin Lin is weer terug en gaat in dit deel weer een versnelling verder, want er zijn nog vettere en grootse scenes bedacht om het verhaal wederom op nog hoger niveau te tillen. Vanaf het begin tot het eind zal je op het randje van je stoel zitten om de 'thrills' over je heen te laten komen. En we zien wederom de bekende cast uit de andere delen weer samen komen om de wereld van de ondergang te redden.
In dit deel ligt het accent op het verleden en heden van met name Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn familie. In de jaren tachtig overleed zijn vader tijdens een Nascar race, maar verdenkt zijn broer Jakob (John Cena) op het vermoorden van hun vader. Vanaf dat moment hebben ze elkaar niet meer gezien, maar door een samenloop van omstandigheden kruisen hun wegen weer. Alleen staan ze nu niet naast, maar tegenover elkaar.
 
Actieheld
Dom lijdt met Letty (Michelle Rodriguez) en zijn zoontje Brain (Isaac Holtane) een prettig leven. Even geen actieheld hoeven uit te hangen. Totdat oude bekenden Roman (Tyrese Gibson) en Tej (Ludacris) hun erf op komen rijden. Zij hebben een bericht gekregen van Mr. Nobody (Kurt Russell) hierin vraagt hij de hulp van Dom en zijn team om een high-tech wapen te onderscheppen voordat het in de handen valt van terroristen. Als dat maar goed gaat.
 
De makers hebben met dit verhaal alles uit de kast gehaald om de visuele effecten en stunts echt 'sky-high' te laten gaan. waar in het vorige deel ook al weer mooie en toffe stunts te zien waren gaan ze nu weer een trapje hoger. Dat begint al bij het begin van het verhaal met vlotte achtervolgingen en veel rondvliegende kogels. 
 
Chemie
Het team van Dom komt er al snel in en maakt er een visuele rit van. De cast is natuurlijk al enige jaren samen en dat zie je ook in de scenes. De chemie tussen de acteurs blijft goed. Vin Diesel en Michelle Rodriguez zijn een sterk duo. En de twee acteurs Tyrese Gibson en Ludacris zorgen voor de humor. De jonge actrice Nathalie Emmanuel gooit ook hoge ogen. Als computertechneut komt ze realistisch over. 
 
Acteurs John Cena en Thue Ersted Rasmussen spelen de terroristen in het verhaal en doen dit met volle overtuiging. Ok John Cena is niet echt degene die je zou verwachten als badguy, maar doet dit wel goed. Rasmussen ademt daarentegen weldegelijk het kwaad uit. Samen zijn ze een sterk duo en vormen de juiste tegenspelers tegenover Diesel en Rodriguez. Waarbij de scenes tussen Diesel en Cena zeker de moeite waard zijn.
 
En natuurlijk zijn er nog de spectaculaire visuele effecten, stunts en achtervolgingen. Mooie snelle wagens passeren regelmatig het beeld, dan over de weg, door de wildernis, in de lucht of zelfs buiten de dampkring. Het is een lust voor de ogen wat er allemaal in het beeld gebeurd. Daarbij is de scene waarbij gebruik wordt gemaakt door sterke magneten nog wel de meest indrukwekkende. 
 
In deze film blijven de makers zichzelf dan ook telkens weer overtreffen met ideeën en ook wel over-de-top acties, maar dat kenmerkt dan ook Fast & Furious. Dit maakt het dan ook een  echte mannen-film. Het is een vermakelijke film die het met name van de effecten en acties moet hebben. Voor liefhebbers van actiefilms is dit een must-see! 
 
Naast de film bevat de Blu-ray ook nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het maken van de stunts, bloopers, interviews en nog veel meer. Daarnaast kan je naast de gewone bioscoop versie ook de Director’s cut versie bekijken. Het cadeau voor de feestdagen! Heel veel kijkplezier.


Blu-ray

17/11/2021

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.