31 maart 1993

31 maart 1993

Fataal ongeluk op de set

Fataal ongeluk op de set
18/01/2008
en bizar ongeluk op de set van The Crow in 1993 wordt de 28-jarige acteur Brandon Lee fataal. Lee, zoon van de legendarische Bruce Lee, speelde de hoofdrol in de film van Alex Proyas. In een scène waarin hij door de bad guy wordt beschoten, ging het mis. Door een slordigheid van het stuntteam was er een projectiel in de loop achter gebleven dat alsnog werd afgevuurd door een losse flodder tijdens de opname. Lee werd in zijn buik geraakt en overleed enkele uren later in het ziekenhuis.
Met nog maar enkele productiedagen te gaan, werd besloten om de opnames van The Crow te voltooien. De laatste scènes die met Lee gedraaid moesten worden werden gespeeld door zijn stunt doubles en later door computers bewerkt. Het stuk film waarop de dood van de acteur is opgenomen, schijnt te zijn vernietigd. The Crow kwam in 1994 in de bioscopen.

Michael Massee, de acteur die schoot, en de propafdeling werden
nooit aansprakelijk gesteld voor de merkwaardige dood. Het incident werd afgedaan als een ongeluk, hoewel sommigen geloven in opzet, net als bij de vroege dood van Brandons vader, Bruce.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.