Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/06/2018

Fifty Shades Freed

Christian Gray en Anastacia Steele zijn terug in dit laatste deel Fifty Shades Freed van regisseur James Foley. Het is zover, ze gaan trouwen. Alleen hebben ze nog een vijand die hun samenzijn niet accepteert. De oude baas van Anastacia, Jack Hyde zit nog achter hun aan. En dat kan zelfs grote gevolgen hebben op hun levens. Voor dit derde deel kruipen wederom Dakota Johnson en Jamie Dornan in de huid van Steele en Grey.Tja, daar is die dan, het derde deel van de Fifty Shades-reeks is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. De fans kunnen voor de laatste keer genieten van de spannende sensuele scenes die Grey en Steele gaan beleven. En deze keer wordt de spanning door de zichtbaarheid van Hyde (Eric Johnson) nog intenser. Het verhaal gaat verder waar het tweede deel stopte, de bruiloft. Anastacia is nu geen Steele meer. Ze is nu een Grey geworden, alleen dat is nog wel wennen voor haar.
 
Tortelduifjes
De twee tortelduifjes nemen daarom ook een uitgebreide huwelijksreis, waarbij Parijs, Italië en de Franse Riviera worden aangedaan. Helaas wordt er roet in het eten gegooid doordat Hyde een klein brandje sticht in de serverruimte van het bedrijf van Christian. Al snel komen ze erachter dat Hyde dit gedaan heeft, maar die laat zich niet snel vangen. Gelukkig is er nog de darkroom, waar de twee nog even lekker los op elkaar kunnen gaan om de spanningen even los te laten.
 
Wederom zit James Foley in de regiestoel om iets moois te maken van dit derde Shades-deel. Alleen ook nu is het een verhaaltje dat maar aan een zijde draadje hangt. Het bevat geen diepgang, behalve dat de komst van Hyde wel iets doet met de spanningsboog in het verhaal. Maar verder gebeurt er niet veel. De sensuele scenes zijn net als bij de eerste twee delen praktisch het zelfde, alleen doen ze nu wat meer in de darkroom.
 
Climax
Acteurs Johnson en Dornan doen wederom hun die zoals eerder. Alleen Johnson laat wel vaker wat meer bloot van haarzelf zien. De dialogen hebben verder geen diepgang en gaan in de vele gevallen nergens over. Jammer, want eigenlijk verwacht je bij een derde deel, dat de climax heftiger is. Dus net als bij de voorgangers draagt het geen steentje bij en blijft het een boeketreeks.
 
De soundtrack die opgezet is door Danny Elfman draait hoofdzakelijk een speellijst af die verder hitjes laat horen en van de film een muziekclip maakt. Ik had eerder wat meer filmmuziek van Elfman gehoord dan de popliedjes die nu de beelden ondersteund. Jammer dat het zo is klaargekomen, maar de echte fans zullen hier wel van smullen. Naast de film bevat de Blu-ray veel extra’s, waaronder een alternatieve versie van de film, interviews, een kijkje achter de schermen en verwijderde scenes.


Blu-ray + Digital

06/06/2018

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080p

Engels DTS-HD Master Audio 7.1

Nederlands, Frans, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.