Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

14/03/2010

Geachte filmdistributeurs der lage landen, editie IV

Geachte filmdistributeurs der lage landen, editie IV

The People vs. George Lucas

The People vs. George Lucas
Terwijl we hier in Nederland nog een paar weken moeten wachten op het leukste filmfestival dat we hebben, is dit weekend aan de andere kant van de oceaan het “grote kleine festival waar we hier veel te weinig van horen” weer van start gegaan. Het South by Southwest Festival - of SXSW in het kort - in Austin, Texas laat haar bezoekers weer tien dagen lang kennis maken met al het nieuwe in muziek, technologie en independent filmproducties.

In de hoop dat de Lage Landen ooit zelf een dergelijk festival krijgen – het IDFA is met IDFAdocs al naar Texas afgereisd, hopelijk om geïnspireerd te worden door het hele gebeuren – willen we u ook dit jaar in ieder geval even lastig vallen met één film in het bijzonder. Een film die de interesse gewekt heeft, maar die ook alle vermoedens wekt dat hij niet voor Nederland zal worden aangekocht.

Net als vorig jaar, beleeft dit jaar namelijk weer een bijzondere documentaire over fancultuur zijn première op SXSW. We hebben het hier over The People vs. George Lucas, een film die de fancultuur rond het fenomeen George Lucas aftast. Aan de ene kant aanbeden, want de schepper van onder andere Star Wars; aan de andere verguisd, want commercieel tot op het bot. The People vs. laat zowel kenners als fans die beweren dat Lucas hen hun jeugd heeft afgenomen aan het woord. Vul dit alles aan met de nodige fanvideo’s en volgens ons heb je dan een heerlijke mengeling van “aapjes kijken” en een interessant fenomeen uit de populaire cultuur. Afijn, laat de trailer u zelf overtuigen:


Daarom, beste filmdistributeurs – en we kijken hierbij ook even richting de dames en heren van het IDFA en andere festivals – zijn wij ervan overtuigd dat deze film ook zeker in Nederland en België een publiek zal vinden. Enige voorwaarde is dat u hem een release gunt. Om het goede voorbeeld te geven, tekenen wij als redactie bij deze voor het eerste exemplaar.

Wij zien u op de première / dvd-release-party.

Met vriendelijke groet,

De Filmorama-redactie


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.