



Met bijna altijd dezelfde thema's, iedere keer wat minder originaliteit en dikwijls dezelfde gezichten bij cast en crew -en dat aan een tempo van 2 à...

Ten tijde van zijn release bestempeld als peperdure, volledig achterhaalde en uit zijn voegen gebarsten blockbuster. Maar was dat niet de bedoeling?

Kwaliteit van het onderste videoschap.

Na de games is de professor nu ook raadsels aan het oplossen op DVD.

Pain is so close to pleasure, een waarheid als een koe als het gaat om het werk van Jean Rollin. De Franse regisseur stond namelijk bekend om zijn low...


Door E. Frog
02/02/2012
Golden Boy (1995)

Tatsuya Egawa, Hiroyuki Kitakubo
Mitsuo Iwata,
Gorô Naya,
Yôsuke Akimoto,
Carol Amerson,
Jan Angus,
Yvonne Aquire,
Yôko Asada,
Curtis Billings,
Carolyn Boone,
Charles Campbell,
Laura Chapman,...
Zie meer details
Zie meer details
De jonge Kintaro geeft de brui aan zijn studies en besluit om ervaring op te doen in de “echte” wereld. Zodoende doorkruist hij Japan op zijn fiets, daarbij zoveel mogelijk diverse baantjes aannemend. Wat voor werk hij ook doet, bediende, zwemleraar, kokshulpje, hij belooft altijd plechtig het beste van zichzelf te geven.
Toch loopt alles steeds in het honderd. Kintaro begint namelijk te flippen als hij mooie vrouwelijke rondingen ziet. En het lijkt wel of de duivel er mee gemoeid is, maar op iedere job loopt wel een lekkere stoot rond, de ene al lekkerder dan de andere. Het belooft voor Kintaro een lange, lange tocht te worden!
Er zijn types van film die hun verwachtingen zelden overtreffen. Een film gebaseerd op speelgoed of een bordspel is doorgaans bagger, een Uwe Boll film(al een genre op zich) is onnozel in het kwadraat, en een anime tietenkomedie is meestal gewoon plat zonder meer. En als je op de eerste 10 minuten moet afgaan is Golden Boy gewoon dat, platvloers tieten kijken. Maar deze titel heeft wel wat meer in zijn mars en al snel transformeert Golden Boy zich in iets uniek. In deze haremkomedie* wordt er behoorlijk gegluurd, gezweet en in borsten en billen geknepen, maar GB heeft ook een heel hoge aaibaarheidsfactor, bevat echte “gouden” grappen (niet allemaal tietenjokes, maar ook geweldige slapstick), en voorziet voor iedere episode ook nog een zekere moraal(allemaal simpel en een beetje oubollig, maar slim en verrassend toegepast) Golden Boy is dus zeg maar Benny Hill meets Laurel & Hardy meets Dora.
Hoofdpersonage Kintaro is ongetwijfeld ook een grote troef. Oversekst is maar één van zijn vele problemen en door zijn manisch en stuntelig gedrag kan je niet anders dan hem sympathiek gaan vinden. Hij krijgt gaandeweg meer diepgang en transformeert zelfs tot één van de charmantere figuren die je in het anime wereldje tegenkomt.
De animatie lijkt standaard, maar schijn bedriegt. Er zitten behoorlijk wat momenten in die alleen maar kunnen getekend zijn door iemand die zijn vak door en door begrijpt. Het wedstrijdje tussen Kintaro en de rondborstige zwemlerares, alsook het duel tussen motor en mountainbike zijn hiervan heel goeie voorbeelden. Dat laatste is trouwens ook een indrukwekkend staaltje komedie.
Het enige minpunt aan deze anime is het abrupte einde. Waar andere series pas in de helft zijn geeft deze al forfait na 6 afleveringen. De laatste aflevering leek een iets langere speelduur te hebben als de rest, toch is het niet genoeg om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Desondanks is Goldenboy een absolute aanrader in zijn categorie en voor mij een instant favoriet.

*De naam harem wordt gegeven aan een titel waarbij het mannelijk hoofdpersonage bijna in alle situaties wordt omgeven door 3 of meer vrouwelijke tegenspeelsters. Meestal is er ook liefde in het spel.
Golden Boy is een adaptatie van de gelijknamige, 10-delige manga. Waar de OVA nog vrij onschuldig is, laat de manga er qua pikante scènes geen gras over groeien.
Regisseur Hiroyuki Kitakubo zou later ook nog succes boeken met het sociaal getinte Roujin Z en het ubermoody Blood: The Last Vampire.

