Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

15/02/2011

Het Fantastisch Kinder Film Festival

Het Fantastisch Kinder Film Festival
21 februari 2011 t/m
Voor de scholen in Nederland zit er weer een vakantie aan te komen, dus “kom”, dacht men bij Imagine (die van het AFFF), “laten we er eens een fantastisch kinderfilmfestival tegenaan gooien.” En zo geschiedde. Van 21 februari (dat is een maandag) tot en met vrijdag 4 maart staat het Ketelhuis in het Amsterdamse Westerpark bol van de kinderfilms en de feestelijkheden doen in maart, april en mei nog negen andere steden in ons land aan met een korter programma.Zoals het een festival betaamt is er voor elk wat wils, en dat geldt ook voor de volwassen kinderen onder ons. Zo worden er namelijk niet alleen nieuwe titels als Mijn opa de bankrover en Yogi Bear vertoond, ook klassiekers als Nicholas Roegs The Witches (uit 1990 naar het boek van Roald Dahl) en Disneys Alice in Wonderland komen voorbij. Maar voor de echte liefhebbers kan het nog klassieker dan dat. Ook Walts vroege Alice in Cartoonland-filmpjes (midden jaren ’20) worden vertoond en de Duitse silhouettenfilm De avonturen van Prins Achmed uit 1926 staat eveneens op het programma.

Uiteraard is er ook nog een randprogramma met een filmwedstrijd en een speeltuin van de verbeelding, maar voor die informatie (en meer) verwijzen we u gewoon even naar de site van het festival. Laten we u voor nu achter met een stukje Prins Achmed.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.