Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/10/2010

Het bebaarde symbool van conservatief Amerika

Het bebaarde symbool van conservatief Amerika

The Delta Force en Missing in Action

The Delta Force en Missing in Action
Als groot liefhebber van de jaren ’80 actiefilm zal ik hier zo nu en dan een artikel plaatsen over een of meerdere titels uit dit decennium dan wel een analyse van een acteur of regisseur die in deze periode floreerde. Mijn eerste poging tot quasi-serieuze teksten over het zeker niet al te serieuze subgenre is om te proberen te achterhalen waarom zoveel mensen de oorlogsfilms van Chuck Norris aanbidden. Ik probeer aan de hand van zijn twee meest bekende filmseries hier een antwoord op te vinden.

Laat ik beginnen met waar het voor mij allemaal als kind mee begon en op het gebied van Chuck Norris ook even zo snel weer eindigde. Tijdens de climax van mijn favoriete Bruce Lee-film, The Way of the Dragon, neemt Lee het op tegen een dan nog best wel jonge en onbekende Norris. Ik vond het eigenlijk wel prima dat Lee deze vervelende Amerikaan verrot schopte en kon me op dat moment dan ook nauwelijks voorstellen dat diezelfde acteur in de jaren ’80 veel successen zou boeken met allerlei actievehikels. De meest bekende van die vehikels is zonder meer de Missing in Action-trilogie, maar ook het tweeluik dat The Delta Force heet, is qua naamsbekendheid niet te versmaden. Alle vijf de films zijn geproduceerd door het duo Menahem Golan en Yoram Globus van de beroemde Cannon Group, een productiebedrijf dat zeer veel jaren ’80 actiewerk afleverde. De films die speciaal, zo lijkt het, voor Chuck Norris zijn gemaakt hebben de overeenkomst dat ze alle zeer patriottistisch en historisch gezien vrij onnauwkeurig zijn.

Missing in Action (1984) en zijn twee vervolgen proberen de Vietnam-oorlog op een wel heel aparte wijze een nieuw gezicht te geven. Gemaakt tijdens de hoogtijdagen van Ronald Reagan, die zelfs met archiefbeelden wordt betrokken bij de films, is dit het conservatieve antwoord op geluiden dat de Verenigde Staten niet enkel de Vietnam-oorlog verloren hadden maar ook vele soldaten in gevangeniskampen hadden achtergelaten. De film heeft niet voor niets de bizarre tagline “The war’s not over until the last man comes home - Vietnam 1984”. Chuck Norris als ijzervreter Braddock wordt tot driemaal toe de jungle ingestuurd om de M.I.A.’s te bevrijden van de brute tiran. In deel 1 is dit James Hong die velen zullen kennen als Lo-Pan uit Big Trouble in Little China en vele gastrollen in bijvoorbeeld "The A-Team" en "MacGyver". Het is wonderlijk om te zien hoe geforceerd alles wordt uitgebeeld. De Vietnamese tiran is intens bruut zonder een enkel zuchtje menselijkheid in zich. Dit levert allerlei nare taferelen op van marteling en moord.

Je zou het tweede deel, The Beginning uit 1985, een nog brutere variatie op het origineel kunnen noemen waarbij Norris nu ook echt lichamelijk leed moet ondergaan zoals een agressieve rat die in een zak wordt gestopt en vervolgens rondom Braddock zijn hoofd wordt gebonden. Weinig prettig. Dit tweede deel speelt zich bijna in zijn geheel in een gevangeniskamp af en is vergeleken met het origineel veel meer gericht op simpel effectbejag en minder op spanning en intrige. Dit resulteert in een explosieve climax die enigszins doet denken aan het Schwarzenegger-vehikel Commando uit hetzelfde jaar. Je merkt hier al dat de makers de teugels qua serieuze aanklacht op links Amerika wat laten vieren iets wat zijn welhaast hilarische opvolging zal vinden in het derde en laatste deel.Want wat is Braddock: Missing in Action III (1988) toch een volstrekt ridicule doch wel vermakelijke film. Ditmaal gaat Braddock niet terug om soldaten te bevrijden, maar voor zijn dood gewaande Vietnamese (jaja) vrouw en zoon. Alsof dit nog niet genoeg is, ontfermt Braddock zich in deze film vervolgens ook nog over een groep weeskinderen die dankzij Braddock vluchten uit dit verschrikkelijke land en een nieuwe kans krijgen in de Verenigde Staten. Deel drie is echter zo ontzettend over-the-top dat het onbedoeld komisch wordt. Braddock die met een hele school aan kinderen en een priester door de jungle heen rent heeft al iets ongeloofwaardigs maar als dit vervolgens uitmondt in een gevecht met een tot de tanden gewapende helikopter is alles geoorloofd.

Daar waar de bovenstaande trilogie nog een duidelijk doel voor ogen had - het Vietnam-trauma een positieve draai geven - daar is The Delta Force minder duidelijk in zijn bedoelingen. Zeker de eerste film is krankzinnig serieus en zelfs naar om te aanschouwen. Het is dan ook meer een project van de producenten die hun Israëlische wortels duidelijk en uitermate ongenuanceerd laten merken. Een vliegtuig vol met joden (zowel uit Israël als uit de Verenigde Staten) wordt door een groep Arabisch terroristen gekaapt en in Libanon aan de grond gezet. Norris zelf speelt in de film eigenlijk een secundaire rol als lid van The Delta Force; dit is de show van Golan en Globus die als wilden om zich heen slaan, daarbij alle clichés over Arabieren tonen en ieder kritisch punt  over Israël vakkundig wegpoetsen. De inval in Libanon? Alsof het nooit gebeurd was. Amerikaanse inmenging? Ben je gek! Na het zien van The Delta Force was ik me ineens extra bewust van het feit dat zeer veel Amerikanen enkel een dergelijk beeld van Arabieren hebben. Is de film dan een totale ramp? Eigenlijk wel, maar Lee Marvin kent hier zijn zwanenzang als acteur en de muziek van Alan Silvestri is het toppunt van heerlijk fout jaren ’80 synthesizerwerk.

Dan is het tweede deel toch een stuk luchtiger en minder serieus te nemen. De ondertitel The Colombian Connection alleen al. Colombia komt geen seconde in het verhaal voor, maar lijkt enkel te zijn gekozen als symbool voor drugs, het onderwerp waar de film over gaat. San Carlos is het fictieve land waar Norris en zijn mannen een drugsbaron, met veel gevoel voor overacteren gespeeld door Billy Drago (Frank Nitti uit The Untouchables), moeten ontmaskeren. Van alle films die ik tot nog toe met Norris in de hoofdrol heb gezien is dit zonder meer de meest vermakelijke titel. Dit is grotendeels te danken aan Drago, de fictieve inslag en Norris zelf die zowaar met wat oneliners komt opdraven en zijn houterige acteerwerk hier wel goed weet uit te spelen. Het kan tenslotte ook geen toeval zijn dat de twee meest vermakelijke films, Missing in Action III en The Delta Force II, zijn geregisseerd door Aaron Norris, de broer van. Hij had waarschijnlijk wel door dat je Chuck Norris nooit echt serieus kan nemen als acteur en daarom gewoon maar zo overdreven mogelijk uit de hoek moet komen.


Misschien is dit ook de enige manier om het werk van Norris te ondergaan. Ik neem de films wellicht te serieus, maar dat komt nu eenmaal omdat vele dit ook zijn. De humor ontbreekt vrijwel volledig. Het zou ook kunnen dat ik Norris zijn films niet kan waarderen omdat ik als kind en puber me nooit met zijn films bezig hield. Ik had andere actiehelden zoals Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude Van Damme die met hun films ook een breder publiek aanspraken dan het zeer Amerikaanse en nationalistische werk van Norris. Toch zijn de films als culturele objecten wel erg interessant. Ze geven een prima beeld van hoe conservatief Amerika over oorlog en het verre buitenland in de jaren ’80 dacht en zeer wel mogelijk nog steeds denkt.
Plaats uw reactie

rehokas op 03/08/2019

Jordan кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Мещанский ЦАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Кисловодск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Беларусь Минск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Тула кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Israel кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Санкт-Петербург Красногвардейский кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Московский, поселение НАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Уссурийск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Сербия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Казахстан Шымкент кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Новый Уренгой кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Иркутск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Афины кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Канарские острова кокаин, амфетамин, брошка или шишка
ОАЕ Эль-Фуджайра кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Челябинск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Иркутская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Армения кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Ямайка кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Курск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Новосибирск Советский кокаин, амфетамин, брошка или шишка
rehokas op 03/08/2019

Казахстан кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Беларусь Орша кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Вьетнам кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Марьина Роща СВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Ганновер кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Царицыно ЮАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
София кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Абу-Даби кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Брянск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Кахраманмараш кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Ярославская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Belgrade кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Ибица, Испания кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Северное Тушино СЗАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Паттайя, Тайланд кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Jamaica кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Чертаново Центральное ЮАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Германия Штутгарт кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Vilnius кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Бибирево СВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Владимирская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Шанлыурфа кокаин, амфетамин, брошка или шишка
DeweyGuiny op 03/08/2019

meizitang
meizitang soft gel
meizitang strong version
meizitang capsules
meizitang botanical slimming
botanical slimming soft gel
meizitang
meizitang strong
meizitang espana
botanical slimming
meizitang originales
pastillas chinas meizitang
meizitang en espana
meizitang
meizitang italia
meizitang soft gel
comprare meizitang
botanical slimming
meizitang capsule
meizitang online
meizitang
meizitang australia
meizitang strong version
botanical slimming soft gel
meizitang soft gel
buy meizitang
moncler
moncler australia
moncler online
moncler sale
moncler outlet
cheap moncler
moncler jackets sale
moncler jackets outlet
cheap moncler jackets
moncler jackets online
moncler men jackets
moncler women jackets
rehokas op 03/08/2019

Уссурийск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Кострома кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Республика Хакасия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Санкт-Петербург Московский кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Berlin кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Argentina кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Новосибирская обл. кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Санкт-Петербург кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Caribbean кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Spain кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Германия Франкфурт-на-Майне кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Russia кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Malaysia кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Bosnia and Herzegovina кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Казахстан Актау кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Гётеборг кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Мурманская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Балашиха кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Познань кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Алексеевский СВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Анкара кокаин, амфетамин, брошка или шишка
ОАЕ Эль-Фуджайра кокаин, амфетамин, брошка или шишка
rehokas op 03/08/2019

Рига кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Хорватия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Роттердам кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Вешняки ВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Туркмения Сердар кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Подгорица кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Италия Реджо-нель-Эмилия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Казахстан Рудный кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Ганновер кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Tallinn кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Орловская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Кисловодск кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Israel кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Респ. Башкортостан кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Мальта кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Russia кокаин, амфетамин, брошка или шишка
China кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Эскишехир кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Беларусь Гомель кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Uganda кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Вешняки ВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Шарджа кокаин, амфетамин, брошка или шишка
rehokas op 03/08/2019

Êóïèòü Íàðêîòèêè â Ñû÷¸âêå
Êóïèòü çàêëàäêó Øèøêè â Õðîìòàó
êóïèòü çàêëàäêè êîêàèí â Öàãàí-Òîëãîé
Psilocybe â Ïèêàë¸âîì
Àìô Óíå÷à
Ãåðîèí Àëóøòà
Çàêëàäêè ãàøèø â Êîðåíîâñêå
Êóïèòü çàêëàäêè ìåòîäîí â Êðîíøòàäòå
MDMA â Îðñêå
Êóïèòü çàêëàäêó Ìåôåäðîí â Ëåðìîíòîâ
Êóïèòü Êîêàèí â Ëåñîçàâîäñê
Êóïèòü Ìåä â Ïîëîöê
Êóïèòü Ãåðîèí â Êåìèí
Ìåòàäîí Âîëãîãðàä
Êóïèòü çàêëàäêè Ãåðîèí â Ìàðèÿìïîëå
Çàêëàäêè Ãàø â Êàëóãà
Çàêëàäêè ýêñòàçè â Ýëåêòðîãîðñê
Ìåòàäîí â Êðûìñêå
Êóïèòü çàêëàäêè ëèðèêà â Íàëü÷èêå
Êóïèòü íàðêîòèêè â Õàðàáàëè
rehokas op 03/08/2019

Íàðêîòèêè â Àõòóáèíñê
Êóïèòü çàêëàäêè Ìåòàäîí â Îãðå
Êóïèòü çàêëàäêó ÌÄÌÀ â Ðèääåð
koupit v Zline
êîëåñà ÏàâëîâñêèéÏîñàä
Íàðêîòèêè â Àðò¸ìîâñêèå
ñï Ñòàâðîïîëü
Êóïèòü Ãàø â Îñòðîâà÷èöå (Ostrovacice)
êóïèòü êðèñòàë Âîëîãäà
Çàêëàäêè íàðêîòèêè â Ïîëÿðíûé
Êóïèòü Ãàøèø â Íåëèäîâî
Êóïèòü çàêëàäêè íàðêîòèêè â Ìåäûíè
Êóïèòü çàêëàäêó Ëñä â Áåðäñê
Êóïèòü çàêëàäêó Êîêàèí â Àäûãåéñê
Êóïèòü çàêëàäêè Ñê â Áåðåçîâêà
Êóïèòü Êðèñòàëû â Øàòóðå
Êóïèòü Ìåôåäðîí â Áàðàíü
êóïèòü çàêëàäêè øèðêà â ×åðåïîâåö
êóïèòü ãàø â ßëòà
Êóïèòü çàêëàäêó Ãàøèø â Ìàõòóìêóëè
rehokas op 03/08/2019

êóïèòü êðóãëûå â ÊðàñíûéËó÷
Êóïèòü çàêëàäêó Êîêîñ â Ìåíçåëèíñê
Çàêëàäêè â Ñàñêàëûõ
Êóïèòü çàêëàäêó ÌÄÌÀ â Ãàâàð
êóïèòü ñê â Íåð÷èíñê
Çàêëàäêè ìåò â Äèâíîãîðñê
êóïèòü çàêëàäêè ñïàéñ â Èñòðà
Êóïèòü çàêëàäêó Ìåä â Àñáåñò
êóïèòü çàêëàäêè ãàø â Áîáðóéñê
Êóïèòü çàêëàäêè Øèøêè â Ðîñòîâ-íà-Äîíó
Àìôåòàìèí Àëåêñàíäðîâ
Êóïèòü çàêëàäêè Ýêñòàçè â Ïåòðîâñê
ëñä Áàéêîíóð
Êóïèòü Ìàðêè â Æèëåñîâèöå (Jilesovice)
êóïèòü ñòàô â Ëóöê
LSD Ðÿçàíü
Êóïèòü çàêëàäêè Ãàøèø â Ðóñòàâè
Ãàø Âîëêîâûñê
Êóïèòü Íàðêîòèêè â Êóðãàíèíñêå
Êóïèòü çàêëàäêè Ãåðà â ×åðêåññê
rehokas op 04/08/2019

Çàêëàäêè ãåðîèí â Äóáîâêå
Êóïèòü Ñêîðîñòü a-PVP â Çâåíèãîâî
Êóïèòü ðîññûïü â ×åðåìõîâå
Çàêëàäêè LSD â Êóðîâñêîå
Çàêëàäêè Áîøêè â Ïàí?àêåíò
Çàêëàäêè ãàøèø â Æóêîâå
Çàêëàäêè ìåä â Íîâî÷åðêàññê
êóïèòü çàêëàäêè ìåòàäîí â Ïåòðîïàâëîâñê-
Ðåàãåíò â Ñîðî÷èíñêå
Çàêëàäêè áîøêè â Àñèíå
Ãåðà Ýéøèøêåñ
Êóïèòü Êîêàèí â Êèçèëþðò
êóïèòü çàêëàäêè àìôåòàìèí â Ñî÷è
Êóïèòü çàêëàäêó Øèøêè â Èøèìáàé
Êóïèòü çàêëàäêó Ñïèäû â Ìîñêâà
ÌÄÌÀ Áàëòèéñê
Êóïèòü Êîêîñ â Æóêîâêà
Êóïèòü Íàðêîòèêè â Ãàâðèëå Ïîñàäå
Çàêëàäêè ãåðîèí â Ñêîïèíå
Çàêëàäêè Ñêîðîñòü â Ìîñòû
rehokas op 04/08/2019

Çàêëàäêè íàðêîòèêè â Êóòàèñè
Çàêëàäêè â Áðîííèöû
Êóïèòü íàðêîòèêè ïî çàêëàäêàì â Èâäåëü
Êóïèòü çàêëàäêè Ñïèäû â Óãëè÷
Êóïèòü Êðèñòàëû â Ëèïêå
Çàêëàäêè Ìåô â Æèðíîâñê
êóïèòü çàêëàäêè øèøêè â Ãîðè
Êóïèòü çàêëàäêó Ñïèäû â Áàëàáàíîâî
Êóïèòü ýêñòàçè â Âîëãîðå÷åíñê
Çàêëàäêè Øèøêè â Âûñîêîâñê
Çàêëàäêè áîøêè â Íåðåõòå
Ýêñòàçè Áåëîãîðñê
êóïèòü çàêëàäêè â Íåâåëå
Êóïèòü ñêîðîñòü â Òîëî÷èí
Çàêëàäêè ìåòîäîí â Òîïêå
Êóïèòü Ãåðîèí â Áèéñê
Êóïèòü çàêëàäêó Àìô â Ìîëîäå÷íî
Çàêëàäêè Ñêîðîñòü a-PVP â Àõàëêàëàêè
ñòàô Áèðîáèäæàí
Çàêëàäêè Íàðêîòèêè â Åãîðüåâñê
rehokas op 04/08/2019

Êóïèòü Êîêîñ â Ãåëåíäæèê
Êóïèòü Ëñä â Áðÿíñê
Êóïèòü çàêëàäêó Ãàø â Êàíàø
Êóïèòü çàêëàäêó Øèøêè â Êðàñíîãîðñê
Çàêëàäêè Ëñä â Åëèçîâî
Êóïèòü çàêëàäêè ãåðîèí â Îñòðîâå
Çàêëàäêè Êîêàèí â Êîçüìîäåìüÿíñê
Êóïèòü çàêëàäêó Ñêîðîñòü â Êàðìåëàâà
Êóïèòü Ãàðèê â Áðàòñê
Ìåòîäîí â ×åãåìå
Êóïèòü çàêëàäêó Àìôåòàìèí â Êàìåíü-íà-Îáè
Íàðêîòèêè â Êîòåëüíèêîâå
Êóïèòü çàêëàäêè ìåòîäîí â Àëàòûðå
Ãàøèø Áèðîáèäæàí
Êóïèòü çàêëàäêè Êîêîñ â Óâàðîâî
Êóïèòü çàêëàäêè ñêîðîñòü a-PVP â Ñåíãèëåå
Çàêëàäêè Àìôåòàìèí â Àõìåòà
Êóïèòü íàðêîòèêè â Äóáîññàðû
Ãåðà Á?ñòîí
Êóïèòü çàêëàäêè Ãåðîèí â Ìîãèëåâ
rehokas op 04/08/2019

Mexico кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Tbilisi кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Республика Тыва кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Адана кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Италия Болонья кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Курская область кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Новосибирск Заельцовский кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Guatemala кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Georgia кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Тропарёво-Никулино ЗАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Санкт-Петербург Невский кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Нигерия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Будапешт кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Эквадор кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Kenya кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Родос кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Македония кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Грузия Поти кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Босния и Герцеговина кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Выхино-Жулебино ЮВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Австралия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Мерсин кокаин, амфетамин, брошка или шишка
laboferte op 06/08/2019

Москва Аэропорт САО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Iceland кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Сокол САО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Azerbaijan кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Одинцово кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Morocco кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Республика Ингушетия кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Tallinn кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Турция Трабзон кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Çàêëàäêè ýêñòàçè â Áóçóëóêå
Москва Свиблово СВАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Москва Донской ЮАО кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Germany кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Вена кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Лион кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Êóïèòü Ìåòàìôåòàìèí â Îòðàäíîå
Грузия Сенаки кокаин, амфетамин, брошка или шишка
Êóïèòü çàêëàäêè Ìåòàäîí â Ïðîòâèíî
Çàêëàäêè Ñêîðîñòü a-PVP â Íàãîðíûé
Øèøêè â Ýíãåëüñ
Tinajept op 11/08/2019

Website SEO SERP META ANALYSIS AUDIT REVIEWS OPTIMIZATION RECOMENDATIONS

Comprehensive Website Audit
Search Engines rely on many factors to rank a website.
Website SEO Checker reviews these and more to help identify
problems that could be holding your site back from it’s potential.

Your Website SEO Audit with Recomendations to improve it

There is a clear, actionable list of RECOMENDATIONS
to help improve Website content and the loading speed of your Website.


.
barmkgedon op 13/08/2019

Òóðöèÿ Òðàáçîí
òàáëåòêè ïðè óïîòðåáëåíèè àëêîãîëÿ
Ðîñòîâ-íà-Äîíó
Íîâîàëåêñàíäðîâñê (Ñòàâðîïîëüñêèé êðàé)
ìåòàäîí îùóùåíèÿ
Èòàëèÿ Ôîäæà
Ðåñïóáëèêà Ìàðèé Ýë
Èâàíîâî
Ìîñêâà
Ñòðàøåíû
Òóðêìåíèÿ Ñåðäàð
Íîðâåãèÿ
Èòàëèÿ
Õåìíèö
Êóïèòü Ãàíæà Ñîëèãàëè÷
Òóðöèÿ Áàëûêåñèð
Ñàíêò-Ïåòåðáóðã Êðàñíîãâàðäåéñêèé
Êóïèòü çàêëàäêè ñïàéñ â Ïåòåðãîôå
Àôèíû
Íîâîøàõòèíñê
ñïàéñ çàêëàäêè ñàõàëèí
Ãåðìàíèÿ Äðåçäåí
Èòàëèÿ Áðåøèà
Áàõðåéí
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.