Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

03/04/2012

Hotdocs: Kumaré

Hotdocs: Kumaré

De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen.

De wereld waarin wij leven is soms vreemder dan je kunt verzinnen.
4 april 2012
ForumImages vertoont iedere eerste woensdagavond van de maand een (import)documentaire die op geheel eigen wijze een klein deel van onze leefwereld laat zien. Een selectie van de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen jaar. De films stemmen tot nadenken, zijn informatief, verrassend, uitdagend, vermakelijk of ronduit hilarisch, maar bieden altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid. Woensdagavond 4 april vertoont Hotdocs Kumaré, een lichtvoetige, uitdagende, maar vooral humoristische documentaire waarin de maker zichzelf transformeert in een goeroe en op zoek gaat naar volgelingen.

Kumaré

Momenteel raken spirituele goeroes, newagereligies en life coaches, die verlichting zeggen te bieden, steeds wijder verbreid en zijn big business. Filmmaker Vikram Gandhi ziet deze ontwikkeling met lede ogen aan en besluit in deze importdocumentaire een gewaagd experiment te doen. Hij laat zijn baard staan, hult zich in een rood gewaad, neemt het Indiase accent van zijn grootmoeder over en wordt Kumaré, een goeroe met slechts een les aan zijn volgelingen: het geluk dat je zoekt is te vinden in jezelf. Vikram raakt echter steeds meer vergroeid met zijn alter ego, waardoor zijn voorgenomen ontsluiering hem zwaar valt. Zullen zijn proefkonijnen deze schijnvertoning achteraf kunnen waarderen? Kumaré is een lichtvoetige, uitdagende, maar vooral humoristische documentaire die je lang zal bijblijven. Winnaar van de SXSW-publieksprijs 2011 en was de nummer 2 van de publieksprijs van het IDFA 2011.

Woensdag 4 april, 20.30 uur
ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: € 5,50; Studentenpas / CJP / Ouderen (65+) / Stadjerspas: € 4,50
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.