2 februari 1910

2 februari 1910

In Old California

In Old California
27/04/2011
p 2 februari 1910 begon D.W. Griffith aan de opnamen van de eerste volledig op de ‘heilige grond’ van Hollywood gemaakte film: In Old California. Later zou Griffith terugkeren naar de plek van deze lange tijd verloren gewaande film en zou hij meehelpen om van Hollywood de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie te maken.
In de beginjaren van het medium moest men voor de belichting van films vooral gebruik maken van daglicht. Het merendeel van de Amerikaanse films werd destijds aan de oostkust gedraaid. Omdat zonlicht hier schaars werd in het najaar, trokken filmmakers naar delen van het land waar zonlicht wel het hele jaar te gebruiken was. Florida en vooral Californië werden populaire filmbestemmingen en dat gaf filmmaatschappijen de gelegenheid om het gulzige publiek het hele jaar door te voorzien van films.

Regisseur D.W. Griffith vertrok voor filmmaatschappij Biograph in de winter van 1910 naar Californië om daar meerdere films op te nemen. Vanuit Los Angeles verkende Griffith de omgeving om mooie filmlocaties te zoeken voor zijn films. De filmisch aantrekkelijke Hollywood Hills waren de reden voor Griffith om een hotel te bewonen in de kleine plaats Hollywood, even buiten Los Angeles. Hier draaide hij op 2 en 3 februari de melodramatische film In Old California.

Vier jaar later streek Cecil B. DeMille neer in Hollywood om er The Squaw Man op te nemen. Deze film gold lange tijd als de eerste film die in Hollywood was gemaakt. Maar in de winter van 1910 was Griffith hem al voorgegaan. Zijn ongeveer 17 minuten durende film is tijdloos geworden als de eerste film gedraaid in het nog maagdelijke Hollywood.
Plaats uw reactie

Vincent op 03/05/2011

Hallo!!
Ralph op 03/05/2011

Wie kotst kan de gal verwachten
Hoi Vincent! Welkom op Filmorama!
op 04/10/2011

Roept u maar...
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.