Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

19/01/2021

'Voor mij is dit een droomrol'

'Voor mij is dit een droomrol'

In gesprek met actrices Shohreh Aghdashloo en Cara Gee

In gesprek met actrices Shohreh Aghdashloo en Cara Gee
Het vijfde seizoen van de sciencefiction serie The Expanse is nu te zien op Amazon Prime. Filmorama.nl sprak in verband met deze release met de actrices Shohreh Aghdoshloo (Chrisjen Avasarala) en Cara Gee (Camina Drummer). Lees hier het interview.


Je speelt een sterke politicus, hoe blijf je zo sterk en energievol?
Shohreh: Omdat ik het eerst in mijzelf opneem en het op deze manier sterk kan overbrengen en spelen. Een vrouw kan in oorlog gaan, kan politiek bedrijven en op hoge plekken staan. In het verleden hebben we als vrouwen laten zien dat we ook andere banen kunnen hebben. Niet alle mensen zijn fragiel, maar juist ook sterk. Ik sta ook boven mijn eigen man, haha. Ik werd gewoon blij van het lezen van het script en het feit dat de vrouw in deze serie belangrijk is.
 
Cara: Ik hou van dit verhaal, sinds de eerste dag zat ik met Abraham, de schrijver en zag dat het een zeer diverse serie is. Ik heb niet altijd dat ik mensen moet overtuigen bij een auditie. Maar dat gevoel had ik hier niet. Ik kon mezelf zijn en kreeg deze unieke kans om de rol te mogen spelen.
Cara Gee
 
 
Cara, jou personage is nu compleet anders dan in het begin, hoe is dat voor jou?
Voor mij is dit een droomrol om al deze lagen af te pellen om steeds dieper te komen. Televisie is net als het maken van een roman. Je krijgt veel tijd om de personage interessant te maken en dat doe ik met veel plezier. Ze is nu meer onstabieler geworden, krijgt een relatie en wordt fragieler. Ze moet haar hart openen en dat is heel anders dan in de eerdere seizoenen.
 
Shohreh: Je wordt ook  emotioneler van. Een onderzoeker vertelde eens dat deze serie echt een vooruit blik van de wereld in de toekomst is. Het is heel realistisch en actueel vertaalt. Het is makkelijker om een serie te zien en dit te spiegelen naar het echte leven. Toen ik het script van aflevering drie of vier had gelezen leek het net alsof dit echt vorige week gebeurt was. Heel bizarre.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.