Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

12/08/2012

Jesus Henry Christ

Komische familiezoektocht

Jesus Henry Christ is een luchtige maar kwalitatief hoogwaardige film over de hoogbegaafde tiener Henry, die op zoek gaat naar zijn biologische vader. Zijn zoektocht wordt omlijst door onalledaagse personages, herkenbare familiesituaties en humoristische taferelen.Deze komedie van regisseur Dennis Lee, bekend van de film Fireflies in the Garden, vertelt het verhaal van de familie Herman. Om precies te zijn de tienjarige intelligente Henry James Herman (Jason Spevack), die door zijn alleenstaande en feministische moeder Patricia (Toni Collette) wordt opgevoed. Henry’s opa laat tijdens een gesprek met hem weten dat hij een reageerbuiskind is. Vanaf dat moment wil Henry weten wie zijn biologische vader is.

Confrontaties
Die zoektocht begint bij de spermabank. Hier is het niet zo een-twee-drie duidelijk waar Henry moet zoeken. Zijn moeder wil hem graag helpen om zijn vader te vinden, alleen weet ze zelf niet wie het was. Door de verschillende leuke situaties waarin Henry terechtkomt en de mensen die hij ontmoet is het een vermakelijk verhaal. Niet alleen Henry staat centraal in deze film, maar ook zijn moeder wordt aan verschillende confrontaties blootgesteld.

Moeder Patricia Herman groeide op in een niet al te fijne familie. Vanwege het vroege overlijden van haar moeder werd ze grootgebracht door haar vaak dronken vader, en de rest van de kinderen overleed op vrij jonge leeftijd. Wel schijnt er ergens nog een broer te leven, maar die is al jarenlang niet meer gezien. Doordat er steeds meer puzzelstukjes op de juiste plaats terechtkomen, krijg je steeds duidelijkere aanwijzingen wie de vader van Henry zal zijn.

Meer dan een lach
De dialogen tussen Jason Spevack en Toni Collette zijn erg goed en zorgen voor meer dan alleen maar een lach. Ze zijn goed uitgeschreven en geven de personages diepgang. Later in het verhaal wordt hieraan nog een tweetal personages toegevoegd: het jonge meisje Audrey O’Hara (Samantha Weinstein) en haar vader Dr. Slavkin O’Hara (Michael Sheen). Zo wordt er op verschillende manieren een interessant verhaal neergezet.

Dankzij de manier van filmen en de inhoud van de film is Jesus Henry Christ een echte kwaliteitsfilm. De soundtrack en sfeer van passen bovendien goed in het arthousegenre. Het is een film die je met een goed gevoel zal bekijken en waarbij je je geen moment hoeft te vervelen.

De dvd bevat geen extra’s, maar dat is niet heel erg, want de film is het meer dan waard! 

DVD

02/05/2012

Entertainment One Benelux

16:9

5.1 Dolby Digital, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.