Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

06/04/2012

Kyteman - Now What

Als je ooit wilt zien wat commercie met een artiest kan doen, dan is dit een prachtdocumentaire. Kyteman, ofwel Colin Benders, heeft een enorme hit in zijn handen met het in 2009 uitgebrachte album The Hermit Sessions. De Utrechter toert door het hele land, treedt op alle festivals op en wint zelfs de Popprijs. Maar wat dan? De commerciële druk om nog een geweldige plaat te maken is erg groot, maar Colin is een kunstenaar en wenst daar niet in mee te gaan.
Hij heeft andere plannen: Kytopia, zijn eigen studio en jamsessies op acht locaties in Nederland waarbij de locatie een intrinsieke waarde speelt in de muziek van het orkest. Maar het zijn ideeën, en dat is waar Kyteman goed in is. De uitvoering van concrete plannen deprimeert hem. Zijn vader/manager en vrienden/muziekanten knappen de studio uiteindelijk op en een productiebureau organiseert de jamsessies. Colin zinkt steeds verder weg in zijn eigen bubbel.

En dan sturen ze hem naar India, waar hij zich kan ontspannen en later ook naar IJsland waar hij zich kan opladen. Hier zien we hem voor het eerst weer relaxen en muziek maken. Want uiteindelijk is hij een muzikant, al sinds zijn derde jaar. Na zijn terugkeer volgt de feestelijke opening van Kytopia en kan het muziek maken weer beginnen. Met een boek vol tabellen en ideeën gaat hij aan het werk en we mogen de geboorte van een van de nummers van de nieuwe CD meemaken.

Een mooie documentaire, waarbij de camera Kyteman dicht op de huid zit. In zijn tijden van geestelijke blokkade merk je dat dus heel goed. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende camera’s en films. De beelden op IJsland zijn van erg hoge kwaliteit. De documentaire geeft een goed inzicht in het creatieve proces van een jonge - Colin is 26 - artiest die zich niet door regels of wetten wil laten beknotten. En de liefde voor zijn vader en moeder zijn helemaal te gek om te zien.DVD

21/03/2012

BFD Home Entertainment

1.78:1

Dolby SR

Nederlands en Engels

Plaats uw reactie

Lynette op 24/05/2014

Maarten - Leuk idee deze site! Gaan jullie ook wat met bmegmanadeannt doen etc.? Ik en mijn band zoeken nog naar een manager om wat meer aan onze promotie te doen..Verder ben ik sowieso fan van C-mon en Kyp! ;) Ben beniewd wat jullie gaan doen verder!:)
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.