Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

07/10/2011

Leids Film Festival 2011

Leids Film Festival 2011
25 oktober 2011 t/m
De wijnmaand, de rozenkransmaand, het Oktoberfest; jawel, het is weer volop oktober en dat betekent ook dat het Leids Film Festival niet lang meer op zich laat wachten. Van 25 tot en met 30 oktober staat de Zuid-Hollandse sleutelstad weer in het teken van film.

Het festival opent de 25e vrij traditioneel met een openingsfilm. Margin Call is de titel die dit jaar mag aftrappen en met deze Wallstreet-thriller kunnen we de programmeurs in ieder geval geen gebrek aan actualiteit verwijten. Zondag de 30e trekt slotfilm Hysteria de deur achter zich dicht, maar u hoeft niet met lege handen naar huis. Nee, geen snoepzak voor onderweg, maar een gratis vibrator om in het thema van de film – die over de uitvinding van het apparaatje gaat – te blijven. Tussen deze twee films zit nog een stevig gevuld programma met een hele lijst themaprogramma’s, maar ik denk dat het voor iedereen fijner is als ik de boel voor nu even samenvat in een handige link naar de festivalsite.

Enkele hooohgtepunten (althans, volgens onze Glazen Booohl) stip ik wel nog graag even aan. Zo laat Leiden zich ook als academische stad goed gelden op het LFF. Wat dacht u van het themaprogramma “Science & Cinema” waarin wetenschappers een inleiding verzorgen over de haalbaarheid van de vertoonde sciencefictionfilms? Denkt u aan een babbeltje over het tijdreizen in 12 Monkeys en het genetische toekomstbeeld van Gattaca.

Maar ook de rechtsgeleerdheid doet van zich spreken onder het motto “Law & Film”. 12 Angry Men, Rashomon en To Kill a Mockingbird gewoon nog even op groot scherm. En zeggen we “film” en “recht” in één zin, dan hebben we het over downloaden. Een downloaddebat mag dan ook niet ontbreken, en dat hebben de dames en heren van het LFF gepland op 30 oktober. U krijgt er nog een vertoning van de documentaire Steal This Film II bij ook.

Tot slot nog wat mooie kansen voor de echte liefhebbers. Zaterdag de 29e kunt u lekker lunchen tijdens het bekijken van het gruwelijke Koreaanse I Saw the Devil. En op de 27e moet u een geloofskeuze maken door te kiezen tussen Jesus Christ Superstar of Life of Brian welke gelijktijdig vertoond worden. De laatste biedt u overigens de kans om eens een film te zien in de middeleeuwse Pieterskerk én om tot midden november met een vrolijk deuntje in uw hoofd rond te lopen. Graag gedaan.

Plaats uw reactie

Sim op 27/10/2015

This is a message to the westmbaer. Does your website get enough traffic or rank for search terms with Google? Well we can help! We can provide you with a safe tiered link building system! This will help your rankings on Google and make your website more visible to your target audience. Take a quick look as I am sure you will be interested.
asMi0arlfb op 07/06/2016

more helpful hints kamagra oral jelly where can i buy ampicillin citalopram zoloft furosemide tretinoin cream .025
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.