Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
19/04/2021

Let Him Go

In de drama-thriller Let Him Go van regisseur Thomas Bezucha zien we hoe gepensioneerd sheriff George Blacklegde  (Kevin Costner) en zijn vrouw Margaret (Diane Lane) hun zoon James door een ongeval verliezen op hun ranch in Montana. Dat is een hartverscheurende gebeurtenis. Helemaal doordat James (Ryan Bruce) met Lorna (Kayli Carter) getrouwd was en zoon Jimmy (Otto en Bram Hornung) hebben. Enkele tijd later zal Lorna opnieuw trouwen en wel met Donnie Weboy (Will Brittain) die afkomstig is van een beruchte familie, met Blanche (Lesley Manville) aan het hoofd. Wanneer Donnie een paar keer hard uithaalt naar Jimmy en Lorna is de maat voor Margaret vol. Dit verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver Larry Watson. 
Margaret zit thuis te mokken en wil een taart langsbrengen bij hun kleinzoon, maar wanneer blijkt dat het gezin met huis en haard vertrokken is naar zijn familie in Noord Dakota. Ze besluit hun op te gaan zoeken. Dit zal voor Margareta en George een grote opdracht zijn en ze zullen op hun hoede moeten zijn als ze in de buurt komen van deze men onteerde familie. Het zal niet gemakkelijk worden om hun kleinzoon en ex-schoondochter terug naar huis te brengen.
 
Elementen
We zien voor het eerst acteurs Kevins Costner en Diane Lane samenspelen. Dit zorgt voor een interessant geheel. Niet alleen de scenes worden daardoor interessant, want de hoofdrol ligt met name bij Lane. Zij speelt dan ook met veel overtuiging en speellust. Costner is ook weer even terug op het witte doek en speelt nog steeds even sterk. En in dit verhaal heeft hij niet veel dialogen, maar maakt het met veel lichaamstaal. De elementen van het verhaal zorgen voor een sterk geheel. De spanningsboog is op een goede manier in het verhaal verweven, waardoor de kijker stukje bij beetje steeds meer voelt voor de hoofdpersonage. 
 
Je komt zelfs op het puntje van je stoel zitten naarmate de climax nadert. De makers hebben het landschap ook deel gemaakt in het verhaal. Waar eigenlijk twee werelden tegenover elkaar komen te staan. Waar het begint met veel kleur en schoonheid gaat het over in een meer eenzijdig landschap met grauwe en dorren kleuren. Op deze manier ontstaat er een tweedeling in de wereld van de moeder.
 
Loslaten
De titel van deze film slaat dan ook niet op een persoon, maar laat verschillende manieren zien hoe je om gaat met het loslaten van dierbaren, familie of plekken. Dat het leven doorgaat en jezelf ook stappen vooruit moet zetten. Zoals het leven verder gaat en je soms iemand of iets moet achterlaten of los laten. Maar dat er ook wel weer nieuwe kansen komen en mensen je kunnen helpen om verder te gaan. Let Him Go past dan ook goed in deze tijd, er is een pandemie en die zorgt ervoor dat wij ook dingen moeten los laten. Maar dat de zon ook wel weer zal schijnen en er nieuwe kansen zullen komen. Dit is zeker een aanrader om te zien.
 
Naast de film bevat de Blu-ray ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en het tot stand komen van deze film. Veel kijkplezier!


Blu-ray

14/04/2021

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.