Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/04/2023

M3GAN

In de spannende suspense-thriller M3GAN van regisseur Gerard Johnstone zien we hoe de achtjarige Cady (Violet McGraw) haar ouders in een auto ongeluk verliest. Ze zal vanaf nu bij haar tante Gemma (Allison Williams) gaan wonen. Zij woont alleen en gaat helemaal op in haar werk als speelgoed ontwikkelaar. Haar specialiteit ligt in het maken en bedenken van interactief speelgoed. Zo heeft ze een soort Furby knuffel gemaakt die via een app aan te sturen is. Daarnaast is ze bezig met het project M3GAN, dit is een robot met een siliconen jasje. M3gan (Amie Donald) zal kinderen kunnen ondersteunen in hun dagelijks leven. Alleen als dit prototype nu eens een eigen wil kan krijgen zal het voor Gemma anders kunnen aflopen.
Door de vele deadlines die Gemma heeft zal ze ervoor moeten kiezen om M3gan te koppelen aan Cady zodat ze dan ook haar baas kan overtuigen dat deze robot de toekomst zal zijn voor het bedrijf en vele kinderen ermee blij kan maken. Kan ze haar baas David (Ronny Chieng) ervan overtuigen dat dit het speelgoed van de toekomst is? Alleen zal Cady M3gan zien als robot of beste vriendin? Haar gedrag lijkt behoorlijk veel op een mens en zal zichzelf alleen maar evalueren. Zij zal Cady dan onder haar hoede nemen en beschermen tegen alles en iedereen die haar pijn wil doen. Als dat maar goed gaat.
 
Pop
De makers van Blumhouse producties hebben zich eens op een ander verhaal gestort. En dat is ze goed gelukt, alleen het aspect van horror kwam in de gewone versie niet of nauwelijks voor. We zien een pop tot leven komen als een AI en zal zich een weg banen door het verhaal. De pop ziet er erg goed en realistisch uit, waarbij een mix van poppenspelers en de jonge actrice Amie Donald is gebruikt. Dit resulteert in een amusante vertoning dat zeker goed is neergezet. Je voelt als kijker de donkere kant van dit personage naderen.
 
Tegenspeler Violet McGraw pakt dit goed op en dat zorgt voor interessante scenes. Ze weet de kijker goed aan zich te binden en speelt overtuigend. Dit geldt ook voor actrice Allison Williams die haar personage als slimme ‘uitvinder’ goed speelt. Ook al is het een vrij eenvoudig verhaal, maar door kleine nuances en een goede soundtrack wordt de spanningsboog goed opgebouwd. Toch is het geen horror te noemen, want er wordt niet echt met veel bloed gesproeid en ledematen vliegen ook niet door het beeld. Dit maakt het dan ook een goede thriller. En hebben de makers af en toe wel even een knipoog naar Child’s Play gemaakt. 
 
Spanning
M3GAN is een prima film om te gaan zien als je even zin hebt om met spanning op je stoel te zitten. Een lekkere wegkijkfilm met een originele opzet en een vrouwelijke Chucky. En als je de gewone versie gezien hebt dan kan je ook nog de ongecensureerde versie bekijken die net een stapje verder gaat. Geniet en veel kijkplezier! Naast de film bevat de DVD nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en hoe M3gan ontstaan en gemaakt is.


DVD

29/03/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Duits en Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.