Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
14/12/2021

Meskina

In de Nederlands-Marokkaanse komedie Meskina neemt regisseuse Daria Bukvic je mee in de wereld van de dertig jarige Leyla (Maryam Hassouni) die een Meskina, mislukkeling binnen de familie is, niet al te best scoort in de liefde, geen kinderen heeft en ook nog eens geen succesvolle carrière heeft. Zal haar leven positief worden als ze haar prins op het witte paard tegenkomt? Haar zus Amira (Soundos El Ahmadi) wil haar graag gelukkig zien en zal kosten wat het kost haar koppelen. Haar moeder wil dat ook en dat zal uitlopen op een lastig pakket voor Leyla.
Het komt maar zelden voor dat er eens een leuke en boeiende Nederlandse komedie wordt gemaakt. En met Meskina is dat zeker gelukt. Als kijker krijg je een kijkje in de keuken van de Marokkaanse tradities en tragedies. Daarbovenop een heerlijk komediesausje met een cast die dit zeker met veel plezier en overtuiging speelt. 
 
Energie
Niet alleen het verhaal zit lekker vlot in elkaar, maar ook de manier waarop het verhaal wordt vertelt zit goed in elkaar. Actrice Maryam Hassouni krijgt hier als hoofdrolspeelster voldoende ruimte voor. Ze speelt overtuigend en komt spontaan en vol energie over op de kijker. Daarnaast zorgt ze met haar tegenspelers dat de scenes interessant blijven. Het verhaal wordt zelfs een aantal keer op pauze gezet om het een en ander nader uit te leggen. En zo zijn er nog meer van dit soort originele momenten die het verhaal boeiend maken.
 
De overige cast speelt met veel overtuiging hun rol. Acteur Nasrdin Dchar zorgt voor de juiste sfeer en speeltzoals we gewend zijn van hem, gewoon goed. Zanger en acteur Bilal Wahib zorgt voor de vrolijke noot. Het blijft fris en speels. Er worden geen flauwe grappen gemaakt, maar leuke scenes. Grappige duo’s maken zijn er ook voor leuke oneliners. Regisseuse Daria Bukvic heeft een film gemaakt waar je gewoon van kan genieten.
 
Meskina laat je lachen en zorgt ervoor dat je de werkelijkheid waarin we momenteel leven even vergeet. Dit is echt een must-see voor de feestdagen. En een perfect cadeau voor onder de boom. Heel veel kijkplezier! Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s. Alleen een aantal trailers van films die WW Entertainment binnenkort uitbrengt.  


DVD

01/12/2021

WW Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Nederlands, Marokkaans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.