Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
31/03/2016

Modus seizoen 1

Het Scandinavische schrijvers duo Mai Brostrom en Peter Thorsboe hebben de spannende Zweedse crimeserie Modus dat gebaseerd is op het boek Wees niet bang van crime-schijfster Anne Holt in een sterk verhaal weten te vatten en in deze nieuwe serie tot leven gebracht. Met in de hoofdrol Melinda Kinnaman en Krister Henriksson.Psycholoog
Tijdens de kerstperiode in Stockholm worden de bewoners opgeschikt door een aantal sterfgevallen, die niet door een natuurlijk dood om het leven zijn gekomen. De politie van Stockholm staat voor een raadsel. Rechercheur Ingvar Nyman (Henrik Norlen) doet het onderzoek na de moorden en schakelt hiervoor psycholoog en profiler Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman) in.
 
Alleen weet Inger niet dat haar dochter onbedoeld betrokken raakt bij het onderzoek. Hierdoor wordt de band tussen haar en haar dochter Stina (Esmeralde Struwe) ingewikkeld, want ze is namelijk autistisch en sluit zich hierdoor af van haar omgeving. Het verhaal begint met de dood van een bekende televisiekok. Zij verbleef op dat moment in een hotel, waar Inger ook aanwezig was met haar gezin. Alleen verteld Stina hier niets over. Zij wordt namelijk in de gaten gehouden door de moordenaar, want als ze maar iets verteld over de moord, dan is ze er zelf geweest.
 
Spannend
Inger en en Ingvar gaan op jacht en komen naarmate het verhaal vordert steeds meer te weten over de moordenaar en zijn profiel. Alleen om hem te pakken te krijgen is een ander verhaal. Een spannend verhaal, waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten.
 
Modus is een sterke serie die net alle andere Scandinavische series met veel passie, zorgvuldigheid en plezier gemaakt is. Het verhaal klopt en de acteurs spelen elk een sterke rol. De hoofdrolspelers zijn aan elkaar gewaagt en hebben elk een eigen karakter. Ook in deze serie hebben de personages een geheim en zijn breekbaar. Dat maakt ze hierdoor realistisch en herkenbaar. Als kijker leef je hierdoor sterk mee met deze personen.
 
Schurk
Acteur Krister Henriksson, ook wel bekend van de serie Wallander, laat in deze serie zien dat hij nog steeds erg sterk acteert. Hij geeft zichzelf volledig aan zijn personage en laat hierdoor zien dat hij het vak nog steeds verstaat. Acteur Marek Oravec die in Hollywood ook al goed bezig is. Speelt geloofwaardig en weet met zijn verschillende gezichten zien dat hij een diverse persoon is die zich snel kan aanpassen aan de rol. Een heerlijk schurk die slimmer is dan dat wij denken.
 
De jonge actrices Esmeralda Struwe en  Lily Wahlsteen vallen het meest op doordat ze al op deze jonge leeftijd een sterke rol als deze vastpakken en succesvol weten over te brengen op hun tegenspelers en de kijker. Henrik Norlen en Melinda Kinnaman laten met sterke dialogen interessante scenes ontstaan. De twee voelen elkaar goed aan en dat zie je in het spel. Modus is een serie die je als je fan bent van dit genre gezien moet hebben. De DVD bevat naast de serie geen extra’s. Het eerste seizoen bestaat uit 8 aflevering van elk 45 minuten en zijn verdeeld over 3 schijven.


DVD

01/03/2016

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9

Dolby Digital 5.1 Zweeds

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.