Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

07/10/2010

Onze Antonie...

Onze Antonie...

In memoriam: Antonie Kamerling 1966 - 2010

In memoriam: Antonie Kamerling 1966 - 2010
Potverdrie... Soms komen er van die berichten voorbij waar je gewoon helemaal stil van wordt. Gisteren is op de luizige leeftijd van 44 jaar onze eigen Antonie Kamerling overleden. De acteur leed al langere tijd aan depressies en zag nu geen andere uitweg meer dan zichzelf van het leven te beroven. Hij laat een vrouw - actrice Isa Hoes - en twee kinderen - Merlijn en Vlinder - achter.
Als rechtenstudent werd kamerling in 1990 gecast voor een rol in de toen nieuwe soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Door zijn rol als Peter Kelder brak hij meteen door bij het grote publiek. In 1993, het jaar dat Peter (tijdelijk) uit GTST verdween, volgde de eerste filmrol in De Kleine Blonde Dood. Kamerling kreeg er meteen een Gouden Kalf-nominatie voor.

Meer succes was er onder andere in 1997 met de film en (later) de serie All Stars en in 2005 waagde hij de stap naar Hollywood. Hoewel we graag een gebbetje maakten over dit avontuur was het volgens ons simpelweg aan de producenten van de Exorcist-prequel te wijten dat Kamerling geen voet aan de grond kreeg aan die kant van de oceaan. Gesteggel in de studio leidde tot twee aparte films - Exorcist: The Beginning en Dominion: Exorcist Prequel - waardoor Commandant Kessler niet de aandacht kreeg die Kamerling verdiende.

Antonie Kamerling zou volgend jaar onder andere een rol in de musical "Herinnert U Zich Deze Nog?!" over de piratenjaren van Radio Veronica gaan spelen en hij zou zijn rol van Hero weer oppakken voor een sequel van All Stars. Maar zover mocht het dus helaas niet meer komen.

Wij eren Peter, Valentijn, Hero en Commandant Kessler nog een keer met - hoe kan het ook anders - Kamerlings nummer 1-hit:


Plaats uw reactie

Christian op 07/10/2010

Las het vanmorgen, ongelofelijk zeg. Veel te jong.
Isa op 25/05/2014

How neat! Is it really this silmpe? You make it look easy.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.