Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

22/10/2010

Pooohster van de week XIV

Pooohster van de week XIV

We waren een weekje afwezig (jawel, onbewust heeft u ons toch echt wel gemist), en ik zou graag willen zeggen dat we daarom vol enthousiasme terug zijn. Maar helaas, deze posterweek is er eentje waar weinig opwindends over te vertellen valt. Zeven films die qua affiches veelal bestaande formules invullen. The Town, The Switch, Charlie St. Cloud, allemaal totaal inwisselbaar, maar ook weer niet uitgesproken slecht.

Brotherhood
Slovenian Girl

Wat betreft de kitch (aan uw rechterhand) gaat de strijd deze week tussen de inspiratieloze poster van Paranormal Activity 2 en de inspiratieloze poster van Slovenian Girl. Het is uiteindelijk de inspiratieloze poster van Slovenian Girl die het wint. Als we niet gelezen hadden dat deze film over een Sloveens escortmeisje gaat dat op de vlucht slaat dan zouden we denken dat de jongedame op de poster staat te rouwen om de dood van de lichttechnicus. De poster lijkt te beseffen dat de kleurencombinatie zwart-wit-rood erg sterke posters heeft opgeleverd in het verleden (vooral als er vampiers in het spel waren, maar dat terzijde), maar het resultaat ziet er uit als een foto die gewoon te vaak gekopieerd is. Tel daarbij op dat we geen enkele informatie over de film krijgen en dat de tekst wat onhandig in het hoekje staat, en je hebt een poster die je zonder moeite ongemerkt voorbij loopt.

De keus voor de kunsttitel van de week is wat lastiger, daar er zogezegd vooral voor veilige concepten is gekozen. Ik ga dan maar gewoon voor de krachtige eenvoud van Brotherhood, de film over een ex-militair die in een rechts-extremistisch milieu terecht komt. De twee mannen op het affiche staan tegenover elkaar en hun houding en uiterlijk stralen op het eerste gezicht ook een tegenstrijdigheid uit. Maar tegelijkertijd is er een zekere band tussen de twee. Een connectie of intimiteit die niet helemaal gewenst lijkt te zijn. In andere woorden, de poster wekt interesse voor de twee personages. Dit in tegenstelling tot een zeker bleek meisje dat deze week in de abri’s gekopieerd is.Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.