Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

30/10/2010

Pooohster van de week XV

Pooohster van de week XV

Het lijkt wat kalm in filmland. Of iedereen nu bang is om verdrukt te worden door Harry Potter over tweeënhalve week, of dat de verwachte successen bewaard worden tot de feestdagen; echte spektakelfilms blijven in ieder geval een beetje achterwege, en dat zien we ook terug in de posters. Slechts vijf nieuwe titels deze week en niets om echt ingelijst in huis te hangen.

Majesteit
Jackass 3D

De keus aan Kitsch-zijde is deze week erg makkelijk. De poster van The Social Network is al weinig inspirerend, maar valt in het niet bij die van Jackass 3D. Nu is dit niet het soort film dat op overtuigende wijze in één afbeelding te vatten is – of dat daarmee mensen zou trekken – maar vanuit het buitenland bereikten ons posters waar tenminste nog iets op te zien is. Wij mogen het doen met een vodje dat schreeuwt dat het hele gebeuren in 3D is. Alsof er alleen nog maar budget was voor een driekleurendruk. En zelfs daar had meer inspiratie uit kunnen spreken dan dit. Met nog twee maanden te gaan, hebben we hier misschien wel de slechtste poster van het jaar in handen.

Hoe het beter kan, kunnen we deze week zien bij een product van eigen bodem. Contrast trekt vaak de aandacht en het prikkelt de verbeelding. Dit idee is wellicht een beetje ver doorgevoerd bij Majesteit, maar desalniettemin levert het een sterke poster op. Half zwart, half wit en in het midden de – neutrale – koningin die de overgang vormt. Dit roept verwachtingen op van tegenstrijd, de licht- en schaduwzijde van het koninklijk bestaan en de wijze waarop tegenstellingen bij elkaar kunnen komen. Absoluut de blikvanger van de week.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.