Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

04/11/2010

Pooohster van de week XVI

Pooohster van de week XVI

Terwijl de Reclame Code Commissie zich vandaag nogmaals buigt over de poster van volgende week, houden we ons hier nog even bezig met de zes affiches die u nu in de abri’s tegen kunt komen.

Kerity, het geheim van Eléonore
The Runaways


Hoewel hij was genomineerd voor de beste Nederlandse poster van dit jaar, gaat Vlees er toch niet met de Kunst-troffee vandoor vandaag. Die eer is voorbehouden aan Kerity, het geheim van Eléonore. Een sfeervolle poster voor wat een sfeervolle jeugdfilm belooft te zijn. De zevenjarige Nathaniel brengt zijn zomervakantie door in een huis waar de boeken ’s nachts tot leven komen. Op de poster zien we in een mysterieuze gloed we het hoofd van het hoofdpersonage, omringd door heel veel opmerkelijke wezentjes. De focus ligt mooi op het gecentreerde, ronde hoofd en voor de rest blijft het allemaal wat vaag. In andere woorden: wat is hier precies aan de hand en wanneer kunnen we daar achter komen? Postermissie geslaagd.

Aan de andere kant van het smaakspectrum vinden we The Runaways. Nee, niet (uitsluitend) omdat er een angstaanjagend groot geworden Dakota Fanning op staat, maar gewoon omdat het een onaantrekkelijk geheel is. De film over de jaren ’70-band The Runaways wordt tot ons gebracht met een poster die waarschijnlijk heel “seventies” moest lijken, maar die vooral rommelig is. Een hoop schuine tekst en verder alleen twee jongedames die totale verveling uitstralen. Hoe je met verveling mensen warm wilt maken voor je film is mij een raadsel.  O, en wie heeft in vredesnaam de make-up van Kristen Stewart gedaan en fotogeniek bevonden?


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.