Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
F.A.C.T.S. 2013!
Volgend weekend wordt Flanders Expo Gent voor de twintigste keer omgetoverd tot het Walhalla van de comic-, games- en film-industrie. 21/10/2013

Razor Reel 2013!

Razor Reel 2013!

Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.


Truth or Dare

Tot 2 november kan je in Brugge terecht voor meer dan 40 titels en, net zoals vorig jaar, worden die onderverdeeld in diverse categorieën. De Youngblood selectie bevat films van nieuwe, aanstormende en bovendien veelbelovende regisseurs. In The Fantastic Scope vind je titels die het hedendaagse landschap van de fantastic scene vertegenwoordigen en Razor’s Edge bevat, zonder twijfel, de buitenbeentjes van het festival. De organisatoren catalogiseerden op die manier netjes de zondvloed aan films die het publiek voorgeschoteld krijgt. Natuurlijk lichten we ook dit jaar al enkele van deze titels wat toe.

In de Youngblood categorie gaat onze aandacht uit naar het regiedebuut van de jonge, en niet onknappe, Scream Queen Jessica Cameron. De film Truth or Dare is met recht en reden geprogrammeerd als midnight screening. Wat mij betreft zeker één van de titels die je gezien moet hebben en kanshebber om met de publieksprijs te gaan lopen. Al zal ze stevige concurrentie krijgen van On Air, een Duitse thriller die vermoedelijk velen zal verbazen. Daarnaast woedt er een hevige battle der zombies door de programmatie van The Battery, The Desert en Stalled. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de tweede titel uit het rijtje, maar het blijft natuurlijk gissen wie in deze categorie het best zal scoren want ook Antisocial maakt kans! Kortom, de Youngblood categorie is zonder twijfel van hoogstaand niveau.

De grootste categorie is weggelegd voor The Fantastic Scope. Titels die onze aandacht opeisen zijn onder meer Curse of Chucky, For Elisa en Bring Me the Head of the Machine Girl. Bovenaan mijn eigen lijstje staan Blue Ruin, Dirty Weekend, Sharknado en Whither met fluostift gemarkeerd. Ben je eerder op zoek naar een goeie wraakfilm, in de lijn van I Spit on your Grave en Last House on the Left, schaf dan zeker een kaartje aan voor Savages!

Big Bad Wolves

Dit jaar richt de organisatie de schijnwerpers op Israël. Met titels als Cannon Fodder, Goldberg en Eisenberg maar vooral Big Bad Wolves willen ze aantonen dat de filmcultuur van dit land niet te verwaarlozen valt. Sterker nog, op vlak van film is Israël aan een heuse opmars bezig! Big Bad Wolves, bovendien afsluiter van het festival, is een prent die je gezien moet hebben. Ik ben niet de enige die die mening toebedeeld is, ook voor Quentin Tarantino is dit de beste film van 2013 en wie zijn wij om hem tegen te spreken? Reserveer met andere woorden nu al je zitje!

Het festival geeft het startschot op 24 oktober met de Nederlandse thriller App. Een speciale film, vooral door zijn opzet. Je dient hem namelijk te bekijken met je smartphone of tablet in de hand. Tijdens de screening krijg je als toeschouwer extra info op je toestel binnen. Zo zie je maar, ook RRFFF blijft open staan voor de nieuwe trends binnen het filmlandschap. Razor Reel is trouwens meer dan alleen maar feature films. Het festival creëert ook tijd en ruimte voor documentaires. On Tender Hooks zal je wellicht een ongemakkelijk gevoel bezorgen en met Kink gaat men verder waar de trilogie 50 Shades of Grey halt hield.

De prijzen wist men opnieuw democratisch te houden: 6 euro per film, 70 euro voor een abonnement op het festival en 25 euro voor een mini-abonnement van vijf films. Naast de vele filmvertoningen staan ook nog diverse workshops en een grote fantasy-, boeken- en filmbeurs op de affiche! De screenings vinden plaats in cinema Liberty en in CC de Biekorf. Voor de andere activiteiten ging men een samenwerking aan met de Brugse dienst cultuur. Hiervoor kan je in de Beurshal terecht. Wie geïnteresseerd is, neemt best een kijkje op de officiële website!

Plaats uw reactie

Maarten op 28/10/2013
Net terug van twee dagen Razor Reel te Brugge, met hoogtes en laagtes. The dead II India en vooral Vaction Hunter vond ik subliem. Curse of chucky en I spit on your grave II waren degelijk. Bij die laatste stoorde me vooral het onrealistische scenario t.o.v. de eerste (remake). Maar dan kom ik bij de laagtes: On Air, een Duitse slasher die tenenkrullend "Duits" is. Cinqo di mayo was een typisch Amerikaanse manier van een oorlogsverhaal te vertellen: alles binnenlands is goed, alles buitenlands is fout. Met als enige verschil dat het vanuit het standpunt van Mexico is verteld. En dan kom ik tot de bodem van dit afgelopen weekend, Richard Stanley's L'autre monde. Ik ga er niet te veel over verklappen, je moet deze lachwekkende rit zelf maar eens ondergaan...
Maarten Melon op 29/10/2013
Bedankt voor je verslagje, Maarten! AppreciŽren we ten zeerste!
Maarten VP op 30/10/2013
Even iets heel anders: Al een tijdje raak ik niet meer aan films. Ik heb ze nooit gekocht en dat wil ik ook nu niet. Videotheken zijn verdwenen. Aanbod op telenet is droevig. Downloaden is niet de bedoeling en is vaak omslachtig.
Hoe komen jullie vandaag de dag nog aan films, als je ze niet koopt? Iemand ervaring met huren via amazon of netflix?
Maarten Melon op 31/10/2013
Daar kan ik jou jammer genoeg niet mee helpen. Ik vraag wel eens rond, Geoffrey heeft indertijd V/H/S 2 via Video On Demand bekeken.
Geoffrey op 02/11/2013
Video on Demand is de toekomst voor veel filmliefhebbers. De reden is dat een Netflix of Amazon Prime een uitgebreide catalogus hebben en de kostprijs met een om en bij de 9 euro per maand laag houden. Helaas kunnen we nog niet echt gebruik maken van deze diensten, al zou het toch wel snel verandering in kunnen komen. Hopelijk in 2014. Al bestaat er wel een achterdeurtje, niet geheel legaal maar ook niet illegaal. Je kan voor zo'n 35 dollar een gans jaar gebruik maken van een USA ip adres. Met dit adres is het kinderspel om een abonnement aan te gaan en zo toch Netflix bij je thuis te bekijken. Hou er wel rekening mee dat men dit op alle tijde terug kan intrekken. Want tot een paar maanden geleden bekeek ik VOD films via de Amerikaanse iTunes store. Hier moest je ook een Amerikaanse account aanmaken. Daarna kocht je op bepaalde sites een american gift card die je dan toevoegde aan je account en zo kon je films, cd's en apps kopen. Apple van zijn kant vond dit echter fraude en heeft hier komaf mee gemaakt. Verschillende account zijn dan ook geblokkeerd al dan niet met nog geld op de rekening. Dus als je de regels overtreedt hou er dan rekening meer dat je plots toch een zwart scherm met error kan krijgen. Het is en blijft een jammerlijke zaak dat deze diensten nog niet beschikbaar zijn want telenet en belgacom zullen uit hun pijp moeten komen met hun te dure dienstregelingen om steeds dezelfde films te blijven herhalen. Amazon.uk blijft voor mij dan ook de enigste goeie deal te zijn die ik je kan voostellen. Als je eventjes wacht kan je goedkope dvd's aanschaffen die je hier toch wel later aantreft aan een euro of 5.
Maarten VP op 03/11/2013
Ok, merci Geoffrey
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...