Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Sauna - win 3 keer de dvd!
07/08/2010

Sauna - win 3 keer de dvd!

Sauna - win 3 keer de dvd!

Vergeet spookhuizen, martelkelders en Halloweenfeestjes  als setting voor weer een horrorfilm. De Finse regisseur Antti-Jussi Annila koos een een sfeervoller decor voor zijn spokenfilm Sauna: de noord-Scandinavische moeraslanden, vierhonderd jaar geleden.

Aan het einde van de oorlog tussen Rusland en Zweden in 1595 worden de twee broers Eerik en Knut er namens Zweden op uit gestuurd om de nieuwe grenzen vast te stellen. Getraumatiseerd door de oorlog vermoorden ze tijdens hun tocht een boer. Wanneer ook diens dochter eraan moet geloven, begint voor beide heren een spooktocht door de beklemmende natuurgebieden.

Sfeer, spanning en sfeer (zoveel sfeer inderdaad...) zijn zo’n beetje de drie steekwoorden om deze film te typeren. Sauna heeft een mooi pad gevonden door het moeras van horrorfilms en -clichés, om zelf maar even clichématig in de setting van de film te blijven. Hoe het ook zij: dankzij de dames en heren van De Filmfreak Distributie mogen we drie exemplaren van de dvd van Sauna weggeven. Om mee te doen, laat u hieronder een berichtje achter dat wel of niet over sauna’s en Zweeds-Russische oorlogen gaat. Dan nemen wij uw naam mee in de loterij.

(Deelname vanaf 16 jaar. Door deel te nemen aan deze prijsvraag verklaart u 16 jaar of ouder te zijn. Onder de inzendingen worden de prijzen verloot.)