Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/02/2023

She Said

In de film She Said van regisseuse Maria Schrader wordt een aangrijpend onderwerp aangesneden dat op basis van waargebeurde feiten op een zeer indrukwekkende manier in beeld is gebracht. We gaan terug naar 1992 waarin een van de gebeurtenissen zich af speelde binnen de filmwereld in Hollywood. Onderzoeksjournalisten Jodi Kantor (Zoe Kazan) en Megan Twohey (Carey Mulligan) gaan voor The New York Times de diepte in over de misstanden binnen deze wereld en metname bij de producent Miramax. Baas Harvey Weinstein heeft hier een grote vinger in de pap en vergrijpt zich zo nu en dan aan wat vrouwelijk schoon. Dit is het begin van de MeToo beweging.
Helaas willen de slachtoffers hun verhaal niet officieel vertellen aan Jodi, maar weten wel onofficieel veel details over te brengen. Het is dan ook aan de twee journalisten om te blijven graven in deze wereld. Dit zal dan ook niet gemakkelijk gaan. Ze geven niet op en komen gaande weg steeds meer zaken tegen waar actrices en vrouwelijke medewerkers dingen moesten doen tegen hun zin in. En werd er meestal via een zwijgplicht een financiële regeling getroffen.  
 
Dader
Regisseuse Maria Schrader heeft met deze film een inkijk gegeven in het verkrijgen van de juiste informatie als onderzoeksjournalist om een schandaal rondom een grote Hollywood producent in de openheid te brengen. Dit werk is erg belangrijk om vertrouwelijke informatie om te zetten in een artikel dat de waarde van het slachtoffer in acht houdt en de dader op een voetstuk te zetten zodat die echt aangepakt wordt. 
 
Al deze slachtoffers hebben ruim 25 jaar moeten wachten totdat er actie werd ondernomen om deze seksuele misstanden in alle werksectoren te laten stoppen en er aandacht voor te vragen. Het draagt bij aan het laten omvallen van een kaartenhuis en een systeem die niet deugde. Dit wordt door een sterke cast vertelt en zorgt voor goede dialogen en scenes. Daarnaast hebben de makers echte geluidsopnames in het verhaal toegevoegd, waardoor het nog realistischer wordt
 
Bevalling
Actrices Zoe Kazan en Carey Mulligan spelen erg sterk en laten zien hoe hard zij moeten werken naast hun drukke gezinsleven en zelfs een bevalling. Zowel in de dialoog als hun lichamelijke taal laten ze zien dat ze veel in huis hebben. Acteerwerk van hoog niveau. Daarnaast zien we ook Andre Braugher en actrice Patricia Clarkson belangrijke rollen spelen die het spel van Kazan en Mulligan versterken. Ook actrices Asley Judd en Gweneth Paltrow hebben een bijdrage geleverd en hun verhaal vertelt. 
 
She Said is een goed naslagwerk dat vertelt dient te worden. En dat de misstanden in elke beroepssector niet acceptabel is en vrouwonterend. Ga deze film zien, veel kijkplezier! Naast de film bavet de Blu-ray als extra een kijkje achter de schermen en de trailer.


Blu-ray

15/02/2023

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.