Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/03/2020

Terminator: Dark Fate

En toen was er alweer het zesde deel uit de Terminator-franchise dat laat zien dat ze deze bad-ass robot nog steeds nieuw leven in kunnen blazen. Regisseur Tim Miller laat in Terminator: Dark Fate dat deze kill-robot zichzelf telkens weer vernieuwd. Sarah Conner (Linda Hamilton) is nog steeds niet klaar met het monster. Nadat haar zoon door het T-800 type (Arnold Schwarzenegger) vermoord is, jaagt ze op deze machines. 
In dit verhaal zien we de jonge meid Dani Ramos (Natalia Reyes) die opgejaagd wordt door het nieuwe soort moordmachines, de REV-9 (Gabriel Luna), ook wel Gabriel genoemd. Ze heeft gelukkig wel een beschermer gekregen, Grace (Mackenzie Davis) die half mens, half machine is. Beiden komen uit de toekomst. Het kat en muis spel zal voor Dani nu een feit zijn en ze zal moeten rennen voor haar leven.
 
Hele klus
De REV-9 machines hebben eigenlijk twee componenten waaruit ze bestaan. De machine en een vloeibare substantie die het andere deel er als een mens uit laat zien. Het is echt een hele klus om van dit ding af te komen. Dani zal haar leven en die van haar familie compleet op zijn kop zetten. Daarnaast wordt ze bijgestaan door Grace, een ex-militair uit de toekomst. Zij weet waarom Dani door de Terminator vermoord moet worden. Kosten wat het kost zal Grace het gevecht aan gaan met dit verschrikkelijke moordwapen. 
 
Gelukkig komt er gaande weg nog extra versterking aan van Sarah Conner die haar hele leven al jaagt op deze machines. De drie vrouwen zullen samen hun vuisten op elkaar moeten leggen om dit kwaad te bestrijden. Een oude bekende zal hun ook nog helpen, het oude Terminator type T-800, ook wel Carl genaamd.
 
Ook al is dit het zesde deel, deze actie-hit blijft zichzelf vernieuwen. Spectaculaire stunts, snelle acties en het bekende “I’ll be back” zien we langs komen. Het is een echt ter land, ter zee en in de lucht verhaal, waarbij echt alle onmogelijke acties, mogelijk worden. Het is een echte actiefilm waarin deze keer de vrouw centraal staat. Zij doen het zware werk en proberen de sterke Terminator uit te schakelen. 
 
Drie generaties
Het is leuk om te zien dat we drie generaties vrouwelijke actrices zien. Linda Hamilton, Mackenzie Davis en Natalia Reyes laten zien dat als je drie generaties bij elkaar zet in een film je samen nog sterker staat. Er ontstaan scherpe dialogen tussen met als resultaat interessante scenes van stoere vrouwen. 
 
Het is ook wel weer leuk om een oude Arnold Schwarzenegger tegenover de jonge Gabriel Luna te zien. Een oude robot ontmoet de 3.0 versie. En beiden delen nog flinke rake en zware klappen uit. De effecten van deze nieuwe versie zien er verbluffend en realistisch uit. De vechtscènes zitten goed in elkaar. 
 
De makers hebben echt de grens opgezocht, waardoor je als kijker op het puntje van je stoel zit. Helemaal met de scene waarbij ze het luchtruim opzoeken. Hier is veel oog detail en continuïteit geweest. Terminator: Dark Fate is gewoon een heerlijke actiefilm met een goede cast. Waarbij Arnold Schwarzenegger nog best fit overkomt en zijn bril even links laat liggen. Ga dit zien, hele we nu toch thuis moeten blijven. Veel plezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, verwijderde scenes, het maken van de stunts en nog veel meer.


Blu-ray

04/03/2020

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.