Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

27/02/2011

The 31st Annual Razzie Awards

The 31st Annual Razzie Awards

Mocht het u ontgaan zijn: vanavond worden in Hollywood weer de Oscars uitgereikt. Wat u wel echt ontgaan kan zijn – ook als u gewoon boven de grond woont – is dat afgelopen nacht in datzelfde Hollywood de traditionele Razzie Awards werden uitgereikt voor het slechtste dat de filmwereld afgelopen jaar te bieden had. Hoewel het concept zo leuk is, valt de uitwerking ervan toch ieder jaar weer tegen. Maar goed, het is zondag, u heeft toch niets beters te doen, dus bij deze krijgt u van ons de winnaars.De grote winnaar van dit jaar is “Repeat Offender” M. Night Shyamalan die met zijn The Last Airbender vijf Razzies op zijn naam mag schrijven. De film versloeg Sex and the City 2, Vampires Suck, Twilight Saga: Eclipse en The Bounty Hunter als Worst Picture van het jaar en meneer M. kreeg er meteen de titel Worst Director bij. Ook Worst Supporting Actor en Worst Screenplay gingen naar de “re-imagining” van de tv-serie. Tot slot was er dit jaar een nieuwe categorie waarbij The Last Airbender meteen in de prijzen viel: Worst Eye-gauging mis-use of 3-D. De film versloeg hier Cats and Dogs 2, Clash of the Titans, Nutcracker 3-D en Saw 3-D dankzij het gebruik van “Fake 3-D”.

Verdere prijzen waren er voor Sex and the City 2 dat werd uitgeroepen tot Worst Sequel. De hoofdrolspeelsters mogen zich bovendien gezamenlijk Worst Actress en Worst Screen Ensemble noemen. Met de verkiezing van Ashton Kutcher tot Worst Actor en Jessica Alba tot Worst Supporting Actress was dat het al weer voor de Razzies van 2010. Geen van de winnaars kwam de prijs persoonlijk ophalen en dus belandt ook deze jaargang ongetwijfeld snel op de grote hoop van prijsuitreikingen waar niemand ooit nog aan terug denkt.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.