Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/05/2020

The Addams Family

De beroemde en bijzondere Addams familie is terug. Deze keer in een animatiefilm, waarin ze wederom een knotsgek avontuur beleven. We gaan even helemaal terug naar het begin van de familie. Ze bestaan uit zeer excentrieke en rare familieleden. Gomez Addams (Oscar Isaac)is het gezinshoofd, zijn vrouw Morticia (Charlize Theron), dochter Wednesday (Chloe Grace Mortez) en zoon Pugsley (Finn Wolfhard) worden verbannen uit de stad waar ze wonen. Als ze onderweg zijn rijden ze het monster Frankenstein aan. Vanaf dat moment hebben ze de ideale plek gevonden om alleen maar droevige en misselijkmakende dingen te doen. Welkom bij The Addams Family.
Het nieuwe onderkomen staat bovenop een berg dat omringt wordt door een moeras. Alleen als er beneden een nieuwe woonwijk gebouwd wordt onder leiding van Margaux Needler (Allison Jenney) ziet ze het lelijke huis opdoemen. Zij voelt zich aangevallen door de pukkel op de berg en wil deze dan ook zeker opknappen zodat haar project succes boekt en een rustige wijk niet verstoord zal worden door deze rare familie. Haar dochter Parker (Elsie Fisher) komt in aanraking met Wednesday en zorgt daardoor voor een frisse wind in de Addams familie.
 
Levendige personages
De makers van deze versie hebben zich laten inspireren door de originele stripverhalen van de familie. Hierdoor ontstaat er een ander beeld dan die we gewent zijn van de televisieserie en de films uit de jaren ’90. Dit heeft ook wel weer eens even wat anders. Ook al stammen de getekende versies uit 1938 van cartoonist Charles Addams, het heeft toch iets moderns. Het verhaal is origineel en de stemmencast zorgt voor zeer levendige personages. We horen in de originele versie onder andere Charlize Theron die een sluwe Morticia neerzet. Acteur Oscar Isaac die Gomez voldoende gestalte geeft en actrice Chloe Grace Mortez die de jonge meid Wednesday haar eigen maakt. 
 
Rapper en acteur Snoop Dogg mag de bekende hand It spelen en geeft een goede stem aan dit karakter. Het is een zeer vermakelijke animatiefilm die blijft boeien. En die zelfs kleur geeft in de familie Addams. Het geeft de juiste sfeer weer van hoe deze familie is. Waarbij oom Fester (Nick Kroll) en Oma (Bette Midler) ook zeker van de partij zijn. 
 
Fans van deze bekende reeks moeten dit gezien hebben. Je zal er geen spijt van hebben. De animaties zien er goed en de muziek ondersteund het verhaal op de juiste sfeervolle manier. Kruip lekker weg in je stoel en geniet van dit verhaal. En vergeet niet het bekende themaliedje mee te zingen! Naast de film bevat de Blu-ray ook nog extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, verwijderde scenes en veel meer. Naast de originele versie, kan je ook naar de Nederlandse versie kijken. Leuk voor de kleintjes!


Blu-ray

20/05/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1, Nederlands, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.