Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
18/11/2021

The Croods: A New Age

In de nieuwe animatiefilm The Croods: A New Age van regisseur Joel Crawford zien we hoe Guy (Ryan Reynolds) nadat hij zijn ouders verloren had in het eerste deel. Om samen met de Croods familie met veel goede moed opzoek te gaan naar ‘Morgen’ een wereld die heel fijn en veilig is. Waar het voedsel onbeperkt is en je kan doen wat je wil. Helaas duurt het vrij lang om er te komen. Grug (Nicolag Cage), die vrij vaak commentaar heeft op Guy, wil het boeltje bij elkaar houden. Eep (Emma Stone) zijn oudste dochter vind Guy wel erg interessant en dat resulteert in een liefdevol gevoel. Vanaf dat moment doen ze veel samen, alleen vind Grug dat toch niet zo fijn. Wat als Eek los komt van het gezin, hoe moeten ze dan verder? 
Naarmate hun reis naar ‘Morgen’ vordert moeten ze veel obstakels en prehistorische jagers van hun afslaan en uit de weg gaan. Maar zullen ze wel op hun eindbestemming komen? Als Grug iets bijzonders ontdekt, namelijk een hele hoge muur zal dit wel het paradijs ‘Morgen’ moeten zijn. Alleen hier leeft Phil (Peter Dinklage), Hope (Leslie Mann) en hun dochter Dawn (Kelly Marie Tran) ofwel, de familie Betermans. De Croods zullen zich hier moeten aanpassen aan een totaal andere leefwijze. Zal hun dat lukken en helemaal als er een groot probleem ontstaat die de twee families samen moeten oplossen? 
 
Landhaaien
Ook in dit tweede deel van The Croods is het de makers gelukt om een origineel verhaal te maken in een mooie en bijzondere wereld. Waar bijzondere dieren langskomen als landhaaien, waterkippen en wilde agressieve kangoeroes. Wat hilarische scenes opleveren. De personages worden ook in dit tweede deel voorzien van dezelfde stemmencast. Zij leveren ook nu weer goed werk af. Waarbij de karakters goed aansluiten bij de stemmen. Het is soms net alsof je de acteur er echt doorheen ziet.
 
En natuurlijk zien we nu ook nieuwe personages, waaronder het drietal de Bettermans. Vertolkt door Peter Dinklage, Leslie Mann en Kelly Marie Tran. Ook zij passen perfect met hun stem bij de personages. Wat resulteert in scenes om van te smullen en om te lachen. Er zitten zeer goede grappen in verwerkt voor de volwassen kijker, waardoor het zeer vermakelijk is om naar te kijken. Er ontstaat een leef contrast van de holbewoner buiten de muur en de moderne levensstijl binnen de muur. Zeer origineel en kleurrijk in beeld gebracht. 
 
Angstaanjagend
The Croods: A New Age past perfect tussen andere animatiefilms waar de originaliteit van het verhaal voorop staat. Er is met zorg aan de film gewerkt en vele details als de natuurvormen, maar ook het voorkomen van de personage zien er erg goed uit. Voor de wat jongere kijkers kunnen sommige scenes wel angstaanjagend zijn, maar gelukkig worden die wel gecombineerd met grappen. Al met al is dit een zeer goede animatie film voor jong en oud. Waar je in deze donkere maanden wel wat kleur en vrolijkheid kan gebruiken. Geniet van deze film! 
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers, het maken van de film, interviews en nog veel meer. Naast de Engelse versie is deze film ook te zien in het Nederlands, met stemmen van onder andere Gijs Naber, Thekla Reuten, Emma Heesters en Waldemar Torenstra.


Blu-ray

10/11/2021

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.