Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/05/2022

The Matrix Resurrections

We zien in The Matrix Resurrections van regisseuse Lana Wachowski acteurs Keanu Reeves en Carrie-Ann Moss terugkeren om wederom in de huid van Neo en Trinity te kruipen. In dit vierde deel zien we Thomas Anderson (Keanu Reeves) als een befaamde game-ontwerper en bedenker van het spel The Matrix hoe dit tot een groot succes is gekomen. Dagelijks doet hij zijn ding en leidt daarmee een simpel leven. Echter heeft hij een zwakke plek in het spel ingebouwd waardoor er een opening is gemaakt tussen zijn wereld en de werkelijke wereld. Het is dan ook van groot belang om Neo op tijd te redden uit zijn omgeving voordat het te laat is.In zijn leefomgeving zien we ook Tiffany (Carrie-Ann Moss) die een moeder van twee kinderen is. Zij maakt op een dag kennis met Thomas op aandringen van een collega die haar ziet en Trinity erin herkent. Beiden weten dat ze elkaar eerder hebben ontmoet, maar kunnen niet duiden hoe het nu daadwerkelijk zit. Naarmate het verhaal vordert zullen er antwoorden komen op hun vragen en ontstaat er een spel tussen leven en dood.
 
Videospel
Het is net alsof er een Matrix-reünie gaande is. Hierbij hebben de makers een nieuw element toegevoegd en gaat het verhaal verder waar het gebleven was. Als kijker is het wel even wennen om te zien dat Thomas het videospel van The Matrix heeft gemaakt, dat gebaseerd is op het eerste deel van de filmreeks. Daarvan passeren dan ook zo nu en dan beelden van voorbij. En op deze manier heeft regisseuse Lana Wachowski dan ook twee verschillende kanten van het verhaal laten zien. Het begint dan ook erg sterk en verrassend, maar verliest een beetje de samenhang. 
 
De cast daarentegen speelt goed en het is leuk om Reeves en Moss weer eens samen te zien spelen. Zij zijn nog steeds een sterk duo en zijn de iconen van de film. Daarnaast zien we ook een paar nieuwe gezichten, zoals de acteurs Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jonatha Groff en actrice Jessica Henwick. Hierbij speelt Yahya Abdul-Mateen II een prima versie van Morpheus, een waardig opvolger van Laurence Fishburne. Neil Patrick Harris zien we als the Analyst, het brein achter The Matrix. Hij speelt dit geloofwaardig en met veel overtuigingskracht. Dat zorgt ervoor dat hij laat zien ook eens wat anders te kunnen spelen dan een komiek. 
 
Spanningsopbouw
The Matrix Resurrections is een fraai deel geworden, maar kan helaas niet tippen aan het origineel. Wel bevat het wederom mooie visuele effecten, een goeie spanningsopbouw en een bijzondere twist. Daarnaast doen Reeves en Moss een aantal stunts zelf, die erg verbluffend zijn. Welke kleur pil neem jij, de blauwe of de rode? Als je echt een diehard Matrix-fan bent dan is dit zeker een must-see! Heel veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder diverse interviews, het maken van de stunts, een kijkje achter de schermen en nog veel meer. 


Blu-ray

21/04/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.