Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/06/2014

The Sandhamn Murders

Dat onze Scandinavische vrienden veel crime-schrijvers hebben is bekend. Alleen schrijfster Viveca Sten weet met haar politiereeks The Sandhamn Murders een frisse serie tot leven te brengen. De hoofdrol is weggelegd voor acteur Jacob Cedergren die in de huid van politie-inspecteur Thomas Andreasson kruipt. Aan de verfilming van de boekenreeks schreef onder andere Hans Rosenfeldt (The Bridge) mee.
Bij deze serie wordt de nadruk niet alleen op de moorden gelegd, maar ook de eilandbewoners van Sandhamn. Een eiland dat op twee uur varen van Stockholm ligt. Het zijn veelal de mensen uit de stad die hier een vakantiewoning hebben.
De bewoners leven er rustig en met veel plezier. Totdat er op een dag een lijk aan de kust aanspoelt. Degene die het levenloze lichaam vindt is Nora (Alexandra Rapaport). Zij heeft samen met haar man en kinderen een zomerhuis op het eiland. Naarmate de serie vordert neemt zij een belangrijke rol in, die van grote betekenis is.
Frustraties
Vanaf dat moment worden de eilandbewoners ondervraagd en in de gaten gehouden. Iedereen kijkt anders naar elkaar en er ontstaan frustraties. Thomas maakt kennis met Nora en ontdekt dat ze bij elkaar in de klas hebben gezeten. Thomas komt namelijk uit de buurt en kent het eiland. Met zijn ex had hij een huis op een ander eiland in de buurt. Door persoonlijke omstandigheden komt hij daar niet meer.
De drie verhalen die verfilmd zijn laten naast de moorden, de schoonheid van het eiland en zijn bewoners zien. Het is een iets rustigere serie dan bijvoorbeeld The Bridge. Je zit minder vaak op het puntje van je stoel en soms is het een beetje voorspelbaar. Dat is niet erg, want de momenten van spanning zijn zeker aanwezig.
Gemoedelijke sfeer
Als kijker wordt je vaak op het verkeerde been gezet en dat zorgt voor een interessant verhaal. De soundtrack is niet erg spannend, maar juist vrolijk. Het past er goed bij en zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Het is immers een locatie waar je verliefd op kan worden.
De acteurs spelen hun rol met veel plezier en dat zorgt voor sterke scenes en dialogen. De productie ziet er verzorgt uit en details worden zorgvuldig aan de kijker getoond. The Sandhamn Murders is een serie die je als je van de Scandinavische detectives houdt zeker een must-see. De totaal negen afleveringen van elk 45 minuten zullen je zeker niet teleurstellen. Nadat je de eerste aflevering gezien hebt, wil je alleen maar meer. Naast de afleveringen bevat de DVD helaas geen extra’s.


DVD

17/06/2014

Lumiere Home Entertainment

16:9 Breedbeeld

Zweeds, Dolby Digital 5.1

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.