Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/02/2021

The Sound of Philadelphia

Regisseur Jeremie Guez neemt je mee in een Ierse maffiafamilie die in Philadelphia het terrein moet delen met de Italianen. Voor Peter (Matthias Schoenaerts) en zijn neef Michael (Joel Kinnaman) is dit wel lastig. Helemaal als een van hun mannen wordt vermoord. En niet alleen het heden is moeilijk om mee om te gaan. Peter loopt nog steeds met het verleden in zijn achterhoofd. Toen zijn vader Charley (Ryan Phillippe) vermoord werd en hij als kleine jonge bij zijn oom moest wonen, de vader van Michael. Gebaseerd op het boek Brotherly Love van schrijver Peter Dexter.
Het leven van deze twee mannen loopt niet geheel gemakkelijk. De plek waar ze opgroeide is niet de meest gezelligste. Het is er hard werken en je moet je zaken goed op orde hebben. Voor Michael gaat dit allemaal te gemakkelijk. Hij is de roekeloze van de twee. Peter is meer een leider en kijkt eerst de kat uit de boom voordat hij in actie komt. Hij bokst graag en is goed bevriend met de eigenaar. Wanneer Michael daar op een dag komt om eigenlijk nieuwe manschappen te ronselen lopen de gemoederen hoog op. En als Peter erachter komt wie de moordenaar van zijn vader is, kan dit het moment zijn om zijn leven kunnen keren voor betere tijden.
 
Zijlijn
De makers hebben met dit verhaal een deel uit het leven van de neven laten zien. In grote lijnen zie je wat ze doen binnen de organisatie en een stukje verleden. Als kijker blijf je wel vanaf de zijlijn meekijken en lukt het niet om de echte ware aard van de hoofdpersonen te zien. Ze blijven een beetje om elkaar heen dansen, waar af en toe een rake klap uitgedeeld wordt. Schoenaerts en Kinnaman zijn zeker aan elkaar gewaard in dit verhaal. Hun scenes zijn interessant en tillen het verhaal op een hoog niveau. 
 
Het verhaal heeft zeker een spanningsboog, maar wordt niet ten volste gebruikt. Daar is het dan ook een te korte film voor. Als hier iets meer te tijd voor genomen werd dan zag je wel wat deze familie berucht maakte in de buurten van Philadelphia. Er is verder met zorg aan het verhaal gewerkt en zien we eens de andere kant van Philadelphia. De sfeer en grauwe kleuren maken het af. Het is een onderhouden en prima film om te zien. Doordat de bioscopen nog steeds dicht zijn is deze film via de bekende on-demand platforms te bekijken. Veel kijkplezier!


DVD

27/01/2021

Cineart

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Plaats uw reactie

Flukenpg op 12/02/2021

so expensive material
XyampiZdecDeefe op 16/02/2021

seungri seungrinorth korea
AlfredVange op 18/02/2021

Изготовление транспортёров выгодно на 37%.
Специальные условия сотрудничества для каждого клиента. Всем заказчикам скидка в 30% ниже рынка на конвейер кл 1000 Пермь
Если кого заинтересует, то можете адресоваться в компанию Проект плюс, рекомендую как надежного поставщика.

Вот если что их компании контактные данные
мобильник 8-910-973-14-29, mail:331429@bk.ru

Менеджеры молодцы на связи всегда.
Вот если чего сайт ГКМаш.ру

Умоляю не думать что я рекламирую эту компанию просто изготовили нам очень качественно конвейер.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.